Record: 200.000 de turişti la mare, în weekend. Primele care se ocupă sunt hotelurile de 4-5 stele

– În premieră, în această vară, pe lângă clasicii turişti de weekend, românii cu „fiţe”, dispuşi să cheltuie 1.500 lei pe o noapte de cazare, multe familii cu copii au stat pe litoral doar câte 2-3 nopţi, susţin hotelierii

Peste 200.000 de turişti şi-au petrecut sfârşitul de săptămână pe litoral, potrivit unei statistici realizate de Asociaţia Litoral – Delta Dunării. Oficial însă, la malul Mării Negre nu există atâtea locuri de cazare în structurile clasificate de Ministerul Turismului. Institutul Naţional de Statistică nu şi-a mai actualizat de câţiva ani informaţiile privind structurile de cazare clasificate oficial, astfel că cifrele de la INS arată că pe litoral ar exista numai 120.000 de locuri de cazare clasificate, scrie Gândul.

„Datele pe care noi le-am făcut publice le avem de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. Noi am atras atenţia că datele de la INS nu sunt actualizate, dar degeaba”, a explicat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Conform statisticilor furnizate de Asociaţia Litoral – Delta Dunării, 180.083 de turişti erau înregistraţi oficial, vineri noaptea, în structurile de cazare, din care aproape 7.000 erau turişti străini. Cifrele nu îi cuprind pe cei cazaţi la particulari, celebrii zdrăngănitori de chei de pe marginea străzii, sau în campinguri, al căror număr era estimat la aproximativ 20.000 – 30.000 de persoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata