România are potenţial pentru turismul de aventură

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri (16 aprilie 2010) că primeşte cu plăcere propunerea poetului Mircea Dinescu de a face un port pe Dunăre la Cetate.

‘Pe Dunăre se organizează croaziere de către companiile de turism din Austria şi Germania, croaziere care nu se opresc pe malul românesc pentru că nu au unde. Am fost anul trecut la d-l Dinescu şi am constatat că este nevoie de mai multe porturi pe malul românesc al Dunării. Există doar un singur port, la Olteniţa, care anul acesta se află pe lista noastră de investiţii, dar vrem să facem în Oltenia, în partea dispre Cetate un nou port, pentru că aici există un potenţial turistic foarte mare legat de turismul religios şi cultural’, a spus Elena Udrea.

Potrivit ministrul Turismului, circuitul turistic ar cuprinde o croazieră pe Dunăre, un traseu cultural-religios în Oltenia, cu vechile biserici din care multe sunt pe lista monumentelor UNESCO, şi turism gastronomic la Cetate. Poetul Mircea Dinescu i-a solicitat joi ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului să sprijine iniţiativa construirii unui port pe Dunăre la Cetate.

Citește și
2 Comentarii
  1. Catalin spune

    Eu sunt iubitor de sporturi extreme si mi-ar placea sa practic cat mai multe la mine in tara

  2. Catalin spune

    Buna initiativa Elenei, daca are nevoi de sfaturi i le pot oferi cu placere

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata