România şi-a închis total traficul aerian

21

Traficul aerian românesc a fost închis total sâmbătă (17 aprilie 2010) de la ora 18,00, cel puţin până duminică, la ora 12,00, decizia fiind luată de Comitetul pentru situaţii de urgenţă, reunit la Palatul Victoria, sub conducerea premierului Emil Boc.

Până la închiderea spaţiului aerian, dintre aeroporturile româneşti mai operează cele de la Otopeni, Băneasa, Craiova, Tulcea şi Constanţa, 12 aeroporturi fiind închise în toată ţara. Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a anulat 130 de zboruri, sâmbătă la ora 11,30, iar pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa sunt anulate de 30 de zboruri din cauza norului de cenuşă vulcanică ce a afectat traficul aerian din România.

Norul de cenuşă vulcanică va acoperi întreg teritoriul României, sâmbătă, la ora 21.00, în stratul de altitudine de la 6.000 la 10.000 de metri, a spus premierul Emil Boc. Primul-ministru a precizat că nu se reţin recomandări speciale pentru populaţie şi nu există niciun fel de risc pentru viaţa de zi cu zi a oamenilor. Spaţiul aerian românesc a mai fost închis total în decembrie 89, în urma evenimentelor de la Bucureşti, şi în septembrie 2001, odată cu atentatele teroriste de la New York.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News