Românii pun litoralul Mării Negre pe primul loc în preferinţele de vacanţă din 2016

România, Grecia, Bulgaria și Turcia conduc în topul preferințelor turiștilor români care vor merge, în 2016, într-o vacanță la plajă, conform unui studiu remis, joi.

Românii care își vor face vacanța într-un circuit preferă, în 2016, Europa occidentală, țările nordice, Asia Mică (Turcia), extremul Orient și țările baltice. Conform studiului realizat de agenția de turism Edelweiss Travel, în topul destinațiilor exotice de vacanță ale românilor se află Thailanda și zona Caraibelor (Cuba, Republica Dominicană, Mexic).

‘În România, partea leului va merge tot la leu, adică pe litoral. Dacă se vor acorda vouchere de vacanță, românii se vor reorienta spre țărmul românesc al Mării Negre, destinația atrăgând mai mulți turiști care renunțaseră la această destinație. Prevăd o ușoară creștere și la pensiunile din Transilvania, mai ales, în zona cetăților fortificate. Ca destinații externe, Bulgaria va rămâne vedeta pentru clasa low și medium. Grecia va crește în continuare, iar turiștii români vor testa și alte zone decât cele deja consacrate în Grecia. Creșteri vor avea și Austria, Germania. După părerea mea, Muntenegru și Albania vor primi mai mulți turiști, raportat, evident, la cererea de anul trecut’, subliniază Florentin Mocanu, director general al agenției de turism.

În ceea ce privește rezervările tip early booking, potrivit Edelweiss Travel, evoluția va fi mai bună decât anul trecut. Cei mai mulți turiști români și în special cei ce nu se așteaptă să primească vouchere de vacanță, vor face rezervări în sistemul early booking.

O mică problemă, spun reprezentanții agenției, va fi generată de faptul că ‘este an electoral și mulți nu își vor putea programa vacanța cu prea mult timp înainte’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata