Ruleta anticriză: businessul jocurilor de noroc îi ajută pe americani să depăşească problemele economice

În localitatea Des Plaines din statul american Illionois a avut loc deschiderea festivă a unui imens şantier destinat construcţiei unui complex de cazinouri. Complexul ‘Des Plaines Casino’ se va compune din mai multe cazinouri, un cabaret, restaurante şi hoteluri.

Principalul motiv care a determinat autorităţile statului să decidă construcţia complexului îl constituie problemele bugetare, notează cotidianul rus Novâie Izvestia. Scăderea încasărilor fiscale, alături de majorarea, conform programelor guvernamentale, a cheltuielilor pentru sănătate şi învăţământ au dus la un serios deficit bugetar în acest stat. ‘Privim cu speranţă spre viitor.

Sperăm că acest complex de cazinouri din oraşul nostru îşi va câştiga o reputaţie la fel de bună ca şi Las Vegas’, a declarat la deschidere primarul oraşului des Plaines, Marty Moylan.
Potrivit unor calcule estimative, businessul jocurilor de noroc ar putea aduce anual în visteria statului Illinois cel puţin 150 milioane de dolari pe an, ‘fără a mai vorbi de importante contribuţii la bugetul american federal’, a declarat Neil Bluhm, preşedintele Asociaţiei jocurilor de noroc, care reuneşte companiile din domeniu în cele 12 state din Midwest.

În afară de aceasta, deschiderea unui nou complex de cazinouri va duce fără doar şi poate la înfiinţarea mai multor sute de noi locuri de muncă.
La ora actuală, în SUA există 1.507 cazinouri. Noi complexe de jocuri de noroc urmează să se deschise în Florida, Wisconsin şi în alte state. Recent, şi primarul oraşului Chicago a demarat dezbateri pe marginea unui asemenea proiect. Însă, lider în ceea ce priveşte construcţia de noi cazinouri rămâne, la fel ca în alţi ani, Las Vegas (statul Nevada).

Potrivit companiei Lodging Econometrics, în statul Nevada sunt în curs de construire 18 cazinouri noi, în oraşele Las Vegas şi Reno, precum şi pe malul lacului Tahoe. ‘În prezent, Nevada deţine recordul în ceea ce priveşte numărul de persoane care au frecventat cazinourile de pe teritoriul rău. Numai anul trecut numărul clienţilor s-a cifrat la 43 de milioane de persoane’, a declarat preşedintele Lodging Econometrics.
În proporţie directă cu numărul de clienţi cresc şi încasările la bugetele locale. Astfel, anul trecut profitul total al industriei jocurilor de noroc au fost de 2 miliarde de dolari, în timp ce impozitele plătite la bugetul statului – de 982 milioane, precizează în încheiere cotidianul rus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata