S-a redeschis Cetatea Râşnov

Cetatea Râşnov, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Braşov, s-a redeschis miercuri, după ce a stat închisă aproape un an (din septembrie 2009 – n.r.) când s-a prăbuşit un balcon de pe unul din zidurile cetăţii.

Primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea, a declarat miercuri, 4 august, într-o conferinţă de presă, că vizitarea cetăţii se face gratuit, pe tot parcursul lunii august, având în vedere evenimentele culturale care se desfăşoară în incinta cetăţii în perioada 2 – 31 august.

Potrivit şefului Direcţiei de cultură din Primăria Râşnov, Nicolae Pepene, pentru că în cetate sunt lucrări de demolare a construcţiilor ilegale făcute de fostul proprietar fără avize de la Ministerul Culturii, pe anumite trasee sunt montate plăcuţe de avertizare şi garduri de protecţie.

Cetatea Râşnov a trecut în proprietatea primăriei în luna iunie 2010, după mai mulţi ani de procese cu fostul proprietar S.C. Drumuri Publicitare S.A.

Primarul Adrian Veştea a susţinut că, în următorii ani, obiectivul turistic va căpăta o altă faţă şi va fi redat turiştilor prin mai multe evenimente culturale care vor fi promovate pe întreg parcursul lui 2011.

În primăvara anului viitor, când Râşnovul va sărbători 800 de ani de la venirea Cavalerilor Teutoni în cetate, va fi inaugurat un muzeu al cetăţii, la cele mai înalte standarde.

Până la sfârşitul lunii august în Cetatea Râşnov sau loc mai multe acţiuni culturale:

  • Festivalul Curtea Comedianţilor (2 – 8 august),
  • Festivalul Internaţional de Muzică pentru Tineri (4 – 8 august),
  • Festivalul de Film Istoric (8 – 15 august),
  • Festivalul de Artă (20 – 22 august),
  • Festivalul de Reconstituire Istorică (26 – 29 august), iar între 13 şi 15 august la poalele cetăţii are loc
  • Festivalul Ecvestru.

Din luna septembrie, vizitarea Cetăţii Râşnov se va face pe baza unei cartele, iar preţurile vor fi mai mici decât cele practicate până la închiderea cetăţii, adică de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii, a dat asigurări primarul oraşului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata