Salina Slănic din Prahova, redeschisă pentru vizitare după trei luni de la sistarea activităţii turistice

Salina Slănic din judeţul Prahova a fost redeschisă, miercuri, 24 februarie, pentru vizitare, la trei luni după ce activitatea turistică a fost sistată în urma unei decizii a directorului general al Societăţii Naţionale a Sării care a cerut, după incendiul de la „Colectiv”, ca salinele cu activitate turistică să obţină avize şi autorizaţii de la ISU.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul oficial al Saline Slănic, Mina Unirea, care a fost închisă publicului în luna noiembrie, se redeschide vizitării începând de miercuri.

Directorul de producţie din cadrul salinei, Costin Nicolescu, a declarat că în cele trei luni în care activitatea turistică a fost sistată au fost executate lucrări pentru pornirea în siguranţă a obiectivului.

Astfel, liftul care deserveşte salina a fost expertizat tehnic, spaţiul subteran a fost igienizat şi au fost efectuate lucrări de întreţinere care ţin de specificul minier.

Potrivit sursei citate, liftul, care este în funcţiune din anul 1936, va putea fi folosit „în condiţii limitate”, astfel că acesta va reprezenta o a doua cale de acces în salină care va fi folosită doar în caz de forţă majoră, accesul curent făcându-se, în continuare, cu microbuzele.

Prefectul Rodica Paraschiv a declarat, în noiembrie, că reprezentanţii sindicatului de la Salina Slănic au informat Prefectura cu privire la o decizie a directorului general al Societăţii Naţionale a Sării care a cerut ca salinele cu activitate turistică să obţină avize şi autorizaţii de la ISU şi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), iar până la acel moment activitatea turistică să fie sistată.

Pe de altă parte, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Nicolae Popescu, arăta, la acel moment, că, potrivit legii, asemenea spaţii nu pot primi aviz din partea acestei instituţii.

Întrebat care sunt pierderile înregistrate de Salina Slănic din cauza sistării, timp de trei luni, a activităţii turistice, Costin Nicolescu a spus că nu poate oferi cifre în acest sens, însă experienţa anilor anteriori arată că afluxul de vizitatori este „foarte redus” în perioada de iarnă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata