Salvamontiştii recomandă turiştilor folosirea echipamentului de iarnă în Făgăraş

Salvamontiştii argeşeni le recomandă turiştilor să folosească echipamentul de iarnă în cazul în care intenţionează să parcurgă traseele montane din Făgăraş, întrucât, în urma ninsorilor căzute în ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă ajunge până la 20 de centimetri grosime.

„În zona de creastă a masivului Făgăraş s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 20 de centimetri. Aceasta situaţie impune parcurgerea traseelor turistice din judeţul Argeş cu precauţie, folosind echipamentul de iarnă, respectiv îmbrăcăminte şi încălţări adecvate, beţe de schi, eventual chiar colţari pentru zonele unde s-a format gheaţă”, se arată într-un comunicat transmis joi de Serviciul Public Salvamont Argeş.

Salvamontiştii precizează că deocamdată nu sunt întrunite condiţiile de avalanşă, stratul de zăpadă fiind insuficient pentru producerea unor astfel de fenomene. Totodată, şoferii care intenţionează să parcurgă Tranfăgărăşanul sunt avertizaţi că trebuie să aibă autoturismele echipate de iarnă.
De altfel, DN 7C – Transfăgărăşan, care face legătura între judeţele Argeş şi Sibiu, a fost blocat din cauza zăpezii căzute în ultimele 24 de ore, circulaţia fiind întreruptă total, încă din cursul nopţii de miercuri spre joi, pe tronsonul de drum cuprins între kilometrii 109 şi 117, potrivit informaţiilor transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Din cauza ninsorii abundente şi a vântului puternic, stratul de zăpadă depus pe şosea a ajuns până la 10-15 centimetri grosime. În urma intervenţiei utilajelor de la Districtul Drumuri Naţionale Piscu Negru, a fost redată circulaţiei o cale de rulare, între Cabana Capra şi Cota 2000. Meteorologii au prognozat în continuare, pentru zona Munţilor Făgăraş, precipitaţii sub formă de ninsoare, ceaţă şi vânt puternic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata