SANITAS Covasna: Eliminarea biletelor de tratament omoară staţiunile balneare

Conducerea Sanitas Covasna apreciază că decizia Guvernului de a elimina chiar şi temporar biletele de odihnă şi tratament subvenţionate de stat va avea un efect „catastrofal” asupra staţiunilor balneare din ţară, iar printre cele mai afectate va fi staţiunea Covasna, unde 90 % dintre turişti sunt pensionari cu venituri reduse.

„Ne opunem categoric acestei măsuri, care va crea o mare problemă atât comunităţilor locale unde există aceste unităţi de turism balnear, cât şi salariaţilor care lucrează în sistem. Deci, conform contractului cu Casa Naţională de Pensii, din cunoştinţele mele, de la 1 iulie, în staţiunea Covasna nu va mai veni niciun pensionar cu bilet subvenţionat până în luna septembrie, dar se pare că nu vor mai fi deloc anul acesta.

Este un risc major pentru staţiunea Covasna, dar cred că şi pentru alte staţiuni. (…) Pentru oraşul Covasna va fi o catastrofă având în vedere că acei pensionari lasă şi nişte bani în servicii, în comerţul local, aducând un venit destul de substanţial anumitor agenţi economici”, a declarat preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.

Potrivit acestuia, 90 la sută din totalul locurilor de cazare din staţiune sunt acoperite de pensionari veniţi cu bilete subvenţionate de Casa Naţională de Pensii.

Sunt aproximativ 3.500 de pensionari pe serie, iar dacă nu vor mai veni staţiunea va fi moartă”, a susţinut liderul sindical.

El a adăugat că aproximativ 8.000 de sindicalişti din judeţul Covasna, afiliaţi confederaţiilor Cartel Alfa, CNSLR Frăţia şi CSDR, s-au aflat luni în grevă generală ori s-au solidarizat cu acţiunile de protest ale cadrelor didactice, iar 1.500 dintre aceştia vor participa miercuri la un miting în faţa sediului Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata