Se schiază pe toate pârtiile din Poiana Braşov şi Predeal

24

Condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune pe pârtiile din Predeal şi Poiana Braşov, în urma ninsorii căzute în ultimele zile şi a temperaturilor scăzute.

„Se schiază pe toate pârtiile din Poiana Braşov. Zăpada căzută în ultimele zile, dar şi zăpada artificială au făcut ca pe toate pârtiile să se schieze foarte bine. Vineri, tunurile pentru producerea zăpezii artificiale funcţionează la maxim pe toate pârtiile. Stratul de zăpadă măsoară între 25-30 de cm în Masivul Postăvarul şi între 10-15 cm în staţiune. Minus 7,5 grade Celsius era temperatura înregistrată în cursul după-amiezii de vineri în Masivul Postăvarul, şi minus 2,5 grade Celsius, în staţiune. Toate instalaţiile pe cablu vor funcţiona la capacitate maximă în acest weekend când se anunţă un număr mare de turişti”, a declaratadministratorul Domeniului schiabil din Poiana Braşov, Dorin Drăgoi.

El a adăugat că gradul de ocupare al staţiunii este de 100%, având în vedere şi vacanţa intersemestrială a elevilor care a început vineri.

Și pârtia de săniuş din Poiana Braşov este pregătită pentru iubitorii acestui sport. Pârtia Bradul, foarte aglomerată de obiciei, având un grad mediu de dificultate, este singura care beneficiază de iluminat nocturn.

Și la Predeal a mai nins, dar au fost puse în funcţiune şi tunurile de produs zăpadă artificială, astfel că şi aici condiţiile de schiat sunt foarte bune, stratul de zăpadă fiind de peste 30 de cm, au precizatreprezentanţii Primăriei Predeal.

Pârtia Clăbucet este cea mai solicitată din staţiune, având transport pe cablu şi iluminat nocturn. Se aşteaptă ca numărul de turişti care se vor afla la Predeal la acest sfârşit de săptămînă să fie destul de mare, au mai indicat sursele citate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata