Secretele cel mai bine păzite ale turismului britanic

Micuțul oraș Battle, din East Sussex, este locul unde s-a desfășurat probabil cel mai faimos conflict militar din istoria Marii Britanii, însă în pofida locului ocupat de Bătălia de la Hastings în conștiința națională britanică, el figurează într-o listă a celor mai „secrete” destinații din Europa, relatează The Independent.

Deși cu abația sa de secol XI și cu pajiștile din jur, orașul Battle este deja desemnat drept o Zonă de o Frumusețe Naturală Remarcabilă, cel mai important ghid de călătorie, Lonely Planet, susține că locația nu este considerată o potențială destinație de vacanță pentru itinerariile turistice.

„Bătălia de la Hastings este cunoscută drept sângeroasa confruntare din 1066, care a inspirat tapițeria de la Bayeux, însă puțini merg să vadă unde s-a întâmplat”, susține Lonely Planet în lista sa de 50 de destinații „nedescoperite și trecute cu vederea” din Europa.

Citeste si:  ASF a eliminat norma RCA prin care reducerile comerciale nu puteau depăşi un plafon de 10%

Alte patru obiective britanice figurează pe această listă. Printre acestea, Wilton’s Music Hall din Tower Hamlets, din estul Londrei, o clădire protejată, deschisă în 1859 — una dintre puținele săli de muzică care au supraviețuit în Anglia, descrisă de site-ul său drept „cel mai bine păstrat secret al Londrei”.

Pe lista Lonely Planet mai figurează pub-ul The Kinmel Arms din Abergele, Conwy (Wales), „o enclavă unde puteți găsi o bucătărie rafinată, bere Ale autentică și cazare de tip boutique”, țărmul estic al lacului Loch Ness (Scoția) și zona South Cotswolds (sud-vestul Angliei).

Deși autobuzele pline de turiști din toate colțurile lumii sunt omniprezente în Cotswolds, Lonely Planet susține ca marea majoritate a turiștilor optează pentru localități precum Bourton-on-the-Water și Broadway, din nordul regiunii, în timp ce partea de sud este trecută cu vederea.

Citeste si:  BCE va injecta 1.100 miliarde de euro pentru redresarea zonei euro şi prevenirea deflaţiei

„Această zonă este o bijuterie ascunsă, cu sate pitorești și peisaje liniștite, unde rareori poți vedea un tur cu autocarul”, se susține în ghid.

O situație similară poate fi întâlnită la lacul Loch Ness, afirmă autorii. „În timp operatorii de turism umplu partea de vest a lacului, țărmul estic este relativ pașnic. Aici veți găsi Dores Inn, un pub de țară frumos restaurat, cu o grădină cu propriul său punct de supraveghere a ‘monstrului’ și un meniu specializat în bucătăria scoțiană de calitate”, explică ghidul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner