Sezon estival cu 5 curse charter din Iaşi către Antalya, Bodrum şi Corfu

– Anul acesta, ieşenii vor avea, în premieră, un sezon estival cu cinci zboruri charter pe săptămână, unul în Grecia şi patru spre Turcia.

– Programul zborurilor, începe în luna iunie şi se sfârşeşte odată cu sezonul estival, în luna octombrie.

.

Litoralul turcesc va fi în strânsă legătură cu Iaşul, în această vară, prin cele trei curse charter care vor zbura săptămânal spre Antalya şi cursa cu aterizare pe Aeroportul Bodrum.

Trei turoperatori centrali şi-au contractat, anul acesta, curse charter proprii Iaşi-Antalya. Astfel, agenţia Kusadasi va avea zboruri în fiecare zi de marţi, începând cu data de 6 iunie. Fibula Air Travel va avea curse, în fiecare zi de sâmbătă, iar turiştii care vor alege ca turoperator Paralela 45, vor avea zboruri Iaşi-Antalya, în fiecare zi de duminică”, ne-a informat Bebi Romanţov, manager al agenţiei de turism Net Internaţional Iaşi.

Tot turoperatorul Kusadasi a înfiinţat şi linia estivală Iaşi-Bodrum, cu decolare în fiecare zi de duminică. „În aeronavele cu aterizare pe Aeroportul din Bodrum vor fi îmbarcaţi turiştii care aleg sejururi în staţiunile din apropiere: Bodrum, Kusadasi sau Marmaris, transferul la hotel fiind asigurat şi inclus în preţul pachetului turistic”, a adăugat Romanţov.

„Air Bucharest Transport Aerian” intră pe piaţa din Iaşi

Zborurile din Iaşi contractate de turoperatorii „Kusadasi” şi „Fibula” sunt asigurate de compania proprie, „Air Bucharest Transport Aerian”, care şi-a extins astfel aria de acţiune şi în zona Moldovei, după Bucureşti şi Cluj.

„Air Bucharest Transport Aerian” este un nou operator apărut în 2008, pe piaţa transportului aerian autohton.
Compania a fost înfiinţată de soţii Hasan Yapici şi Oana Yapici, proprietarii agenţiilor de turism Kusadasi şi Fibula Air Travel, în urma unei investiţii de circa 6 milioane de euro.

Sejur cu avionul Iaşi-Corfu, pornind de la 369 euro de persoană

Tot vara aceasta, Iaşul va fi legat direct de insula Corfu, printr-un charter care va pleca în fiecare zi de luni, la ora 13.45, cursele fiind asigurate de compania Rom Avia.

Pentru primul sejur, cu transport direct din Iaşi cu avionul, ofertele agenţiilor de turism pornesc de la 369 euro de persoană, în hotel de 3 stele, cu regim de demipensiune. O stea în plus şi masa all inclusive creşte preţul la 449 de euro de persoană, pentru şapte nopţi de cazare.

Hotelurile de 4 stele „turceşti”, corespund la 3 stele „româneşti”

Pentru sejurul de inaugurare a liniei de zbor Iaşi-Antalya, de pe 6 iunie, preţurile încep de la 296 euro de persoană, all inclusive, la „hoteluri de 4 stele, după clasificarea turcească, ce corespund la 3 stele <româneşti>”, după cum avertizează agenţia Next Voyage.

Ieşenilor care aleg să petreacă 7 zile pe plajele de la Kusadasi, în luna iunie, li se oferă sejururi ce pornesc de la 319 euro de persoană, în regim demipensiune, la un hotel de 4 stele. Pentru all inclusive, ofertele pornesc de la 367 euro de persoană, cu transportul asigurat cu charter direct din Iaşi.

Tot pentru zborul din 6 iunie, însă cu destinaţia Marmaris, ofertele de sejur pleacă de la 295 euro de persoană, cu cazare 7 nopţi, la un hotel de 3 stele, în regim demipensiune. Pentru un plus de comfort şi „răsfăţ” all inclusive, preţul de pornire creşte la 344 euro de persoană.

Scăpăm de taxa de viză, dar nu şi de cea de aeroport

Pachetele prezentate includ transportul cu avionul şi transferul la hotel, însă nu trebuie să uitaţi de taxa de aeroport care mai uşurează bugetul de vacanţă cu 95 de euro de persoană.
„Taxa de aeroport în valoare de 95 euro se plăteşte la agenţia de turism de către toate persoanele cu vârsta cuprinsă între 2-99 ani”, ne-a spus managerul agenţiei Net Internaţional Iaşi

Vestea bună este că, spre deosebire de anul trecut, românilor nu li se mai cere să plătească taxa de viză odată ajunşi pe teritoriu turcesc, însă, paşaportul este în continuare obligatoriu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata