Sibiul, cea mai bună destinaţie turistică a anului din România

Municipiul Sibiu a fost declarat cea mai bună destinaţie turistică a anului din România, la Gala Premiilor de Excelenţă oferite de Hotel Tourism Leisure Investment Conference

Sibiul a fost preferat altor destinaţii româneşti renumite, precum Bucovina, Transalpina, Sighişoara sau Delta Dunării.

„Gala Premiilor de Excelenţă Hotel Tourism & Leisure Investment Conference este la a patra ediţie, fiind un eveniment în care sunt premiate cele mai eficiente şi inovatoare proiecte şi concepte din industria ospitalităţii şi a turismului din România. Sibiul a obţinut în cadrul acestei Galei, premiul pentru cea mai bună destinaţie turistică a anului. La aceeaşi categorie au concurat Alba Iulia, Bucovina, Transalpina, Sighişoara, Delta Dunării şi Târgu Mureş”, se arată în comunicat.

Foarte mulţi turişti care vin la Sibiu sunt atraşi de muzeele de aici. Sibiul este cel mai important centru muzeal din România, care reuşeşte să atragă, prin cele două muzee mari — Muzeul Naţional Brukenthal, cel mai vechi din ţara noastră şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cel mai întins muzeu în aer liber din România — cei mai mulţi turişti, cel puţin o jumătate de milion de vizitatori, pe an, conform directorilor celor două muzee.

Cel puţin o jumătate de milion de turişti care vizitează Sibiul intră în unul din muzeele de aici.

”Sibiul, cu ASTRA, este clar, cel mai important centru muzeografic din România şi cel mai vizitat. Oricum o întoarcem, mai bine de 500.000 de oameni, pe an, intră în muzeele sibiene. (…) Este un semn extraordinar de bun, pentru că şi în Occident, nu există turist care să nu intre în muzee. Noi începem să urcăm”, declara la începutul anului, într-o conferinţă de presă, directorul Muzeului Naţional Brukenthal, Sabin Adrian Luca.

Nu doar muzeele, ci şi multitudinea de festivaluri atrag sute de mii de turişti în fiecare an la Sibiu.

Sibiul nu este apreciat doar de români, ci şi de străini. Fostă capitală culturală europeană, Sibiul a fost inclus într-un top al celor mai fermecătoare din Europa, chiar la începutul acestei luni, de americanii de la huffingtonpost.com.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata