Sibiul, promovat turistic la Londra

Fosta capitala culturala europeana, Sibiul, va fi promovat in perioada 09-12 noiembrie, la World Travel Market, un târg de turism international ce va avea loc in Londra, Marea Britanie, a anuntat joi (1 octombrie 2009), in cadrul conferintei de presa, primarul Klaus Iohannis.

Târgul se adreseaza in exclusivitate specialistilor in domeniu (“business to business”), echipa Biroului de Promovare si Dezvoltare in Turism urmând sa stabileasca contacte cu agentii de turism ce isi desfasoara activitatea pe plan international. Târgul de Turism din Londra aniverseaza in 2009 cea de-a 30-a editie si va avea loc la Centrul ExCel, o locatie binecunoscuta ce ofera un spatiu generos de peste 40.000 de metri patrati.

“Prezenta Sibiului la aceste târguri de profil este extrem de importanta pentru continuitatea si consecventa strategiei de promovare unitara a orasului. Reprezentantii Primariei stabilesc astfel contacte cu principalii actori in acest domeniu si intermediaza in acelasi timp relatia dintre acestia si operatorii turistici din Sibiu “, a declarat primarul Klaus Iohannis.

Pâna la promovarea de la Londra, Sibiul este vizitat de delegatii de jurnalisti englezi. În urma unei strânse colaborari intre Biroul de Promovare si Dezvoltare in Turism din cadrul Primariei Municipiului Sibiu si Biroul de Promovare a României in Londra, Sibiul a primit vizita unei echipe de jurnalisti de la postul de televiziune Channel 4 (Londra) in perioada 12-16 august. Documentarul reprezinta primul episod dintr-o noua serie Above and Beyond, si va fi difuzat in data de 10 octombrie pe postul mentionat.

Prin acesta, tinerii din Marea Britanie, publicul tinta al acestei emisiuni, vor cunoaste oferta culturala a Sibiului. La jumatatea lunii septembrie jurnalistul Adrian Bridge, reporter de calatorie pentru jurnalul Daily Telegraph, din Marea Britanie a fost prezent in Sibiu pentru realizarea documentarului intitulat România dupa 20 de ani de la Revolutie.

Trebuie mentionata si prezenta echipei Top Gear care a realizat saptamâna trecuta o serie de filmari pe Transfagarasan. Episodul va fi difuzat in 14 noiembrie pe postul TV BBC, constituind ultimul episod din seria actuala.

Emisiunea se bucura de audienta in peste 100 de tari. “Emisiunile si articolele vor aduce Sibiului un plus de vizibilitate pe plan international, mentinând constanta prezenta orasului nostru in atentia publicului din lumea intreaga.

Am fost vizitati de jurnalisti ai unor institutii cunoscute din mass-media internationala ceea ce nu poate decât sa ne bucure si sa ne dea certitudinea unei bune imagini pe care o are Sibiul”, a mai precizat joi (1 octombrie 2009), primarul Klaus Iohannis. Sibiul, in anul 2007, când a fost capitala culturala europeana a reusit performanta sa atraga un milion de turisti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata