Singura biserică de gheaţă din România, binecuvântată la peste 2.000 de metri în Munţii Făgăraş

Un sobor format din patru preoţi a binecuvântat marţi, 9 februarie, singura biserică de gheaţă din România, cea aflată în judeţul Sibiu, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş.

Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac este şi singura biserică ecumenică din România, unde au loc slujbe de botez şi cununie pentru orice cult.

„La slujbă au fost prezenţi patru preoţi de la patru confesiuni diferite: romano-catolică, greco-catolică, greco-catolică şi ortodoxă. Preoţii au subliniat faptul că ei binecuvântează biserica, pe principiul că omul sfinţeşte locul”, a declarat Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a complexului de gheaţă de la Bâlea Lac.

În iarna 2008-2009, însuşi Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, a binecuvântat Biserica de Gheaţă.

Potrivit Lidiei Bădilă, deja au fost programate două botezuri şi o cununie, în Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac. Pe cinci martie va avea loc botezul unui copil, al unei familii de români etnici maghiari care doresc ca acest eveniment unic să aibă loc într-o biserică cum nu mai este alta la noi în ţară.

Cu o capacitate de 50 de locuri, Biserica de Gheaţă are băncuţe de gheaţă, acoperite cu lemn, pe care pot sta oamenii şi are sculptat şi un altar de gheaţă.

Cei care doresc doar să viziteze inedita biserică, dar şi Hotelul de Gheaţă, singurul de acest fel, aflat în apropierea lăcaşului de cult, trebuie să achite o taxă de 15 lei, de persoană. Pentru a ajunge însă la Biserica de Gheaţă, turiştii trebuie să urce la 2.000 de metri, cu telecabina. Un drum dus-întors cu telecabina costă 60 de lei, de persoană.

Construită pentru al zecelea an consecutiv, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac este o copie mai mică a bisericii săseşti din satul sibian Mălâncrav. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata