Spania va ridica restricțiile de călătorie pentru britanici și japonezi

10

Spania a declarat că ridică oficial restricțiile pentru călătorii din Marea Britanie de luni, când va intra în vigoare un decret.

Guvernul declară că Marea Britanie și Japonia vor fi pe o listă a țărilor ai căror rezidenți nu sunt afectați de restricțiile privind călătoriile neesențiale către UE. Nu vor avea nevoie de un test PCR.

În prezent, UE decide asupra unei „liste albe” extinse a țărilor ai căror cetățeni pot intra liber în UE.

Doar șapte, cu rate de infecție Covid foarte mici, sunt pe listă acum.

BBC a fost informat că o decizie finală a fost amânată cu încă două săptămâni.

Cu toate acestea, guvernul britanic recomandă cu tărie împiedicarea călătoriilor neesențiale în Spania și în majoritatea celorlalte țări ale UE. Turistii britanici care pleacă în Spania vor trebui în continuare să stea în carantină, la întoarcere.

Portugalia este principala destinație pe lista scurtă „verde” a Regatului Unit cu țările care nu sunt supuse cerinței de carantină. Turismul în Portugalia și Spania se bazează foarte mult pe vizitatorii britanici în timpul verii, iar călătorii din Anglia, Scoția și Țara Galilor au început să zboare spre Portugalia lunea trecută.

UE a decis ca vizitatorii să poată veni din țări cu o rată de incidență mai mică de 75 de cazuri la 100.000 de persoane.

În aceste condiții, călătorii din Marea Britanie ar fi eligibili, dar există îngrijorări continue cu privire la varianta indiană Covid-19.
Unele țări din UE ezită asupra Regatului Unit, deoarece vor să vadă cum se dezvoltă valul de cazuri britanice legate de varianta indiană.

Trimișii UE au recomandat, de asemenea, să se permită călătoriile neesențiale din afara UE persoanelor care au fost complet vaccinate. Cu toate acestea, ei spun că decizia ar trebui să aparțină statelor membre,  precum efectuarea testelor Covid sau carantina.

Joi, politicienii UE au convenit asupra punctelor tehnice ale unui certificat digital Covid al UE – în esență, un pașaport de sănătate pentru cetățenii UE pentru a călători în interiorul blocului de 27 de națiuni. Va afișa un dosar de vaccinare a călătorului.

UE a luptat pentru a pregăti certificatul pentru turismul de vară, întrucât țările care au ieșit din luni de blocare sunt disperate să-și reînvie industriile de ospitalitate.

Certificatul UE este acum „pe drumul cel bun pentru a fi gata la sfârșitul lunii iunie, așa cum era planificat”, se spune într-o declarație oficială.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata