Spirit Festival Bali încurajează pozitivitatea, distracţia şi voia bună

Insula Bali reprezintă atracţia turistică numărul 1 a Indoneziei şi locul unde ajung marea majoritate a celor aflaţi în vacanţă în Indonezia.

O plimbare prin insulă, cu motocicleta sau cu maşina, reprezintă o experienţă de neuitat, cu multe peisaje frumoase şi oameni îmbrăcaţi în costume tradiţionale, adunaţi la ceremonii.


Anual în Bali are loc şi un festival intitulat ”Spirit Festival Bali”, anul acesta având loc în perioada 29 martie — 3 aprilie 2016, la Centrul pentru arte Purnati situat în Batuan în apropiere de Ubud, Bali şi celebrează practica yoga, dansul şi muzica.

”Trezeşte-ţi spiritul, eliberează-ţi mintea şi reconectează corpul prin dans şi mişcare!” reprezintă sloganul festivalului, potrivit www.balispiritfestival.com care încurajează pozitivitatea, distracţia şi voia bună.

Festivalul este unul în care au loc atât concerte cu muzică tradiţională din Bali, cât şi compoziţii reggae, muzică electronică şi fusion. În paralel, au loc o serie de sesiuni de lecţii de yoga, meditaţie şi masaj. Printre stilurile de yoga preferate la ”Spirit Festival Bali” se află Anusara, Kundalini, Hatha, Ashtanga Vinyasa.

Prima ediţie a festivalului a avut loc în anul 2008. Yoga este o practică veche de 5.000 de ani, care combină posturi corporale (Asana), cu tehnici de respiraţie şi de ritmare a suflului (Pranayama), relaxare şi meditaţie. Specialiştii în yoga vorbesc despre o ”liniştire a minţii” prin intermediul căreia poate fi înţeleasă adevărata natură a existenţei.

Bali, aflată printre insulele Sunda Inferioare, în dreptul coastei de Est a insulei Java, formează împreună cu alte câteva insule mai mici din vecinătate, o provincie a Indoneziei.

Colonizată iniţial de India, apoi de emigranţi din Java în secolul al XVI-lea, reprezintă ultimul bastion al hinduismului din arhipelagul indonezian. Vizitată de olandezi în secolul al XVI-lea, a intrat sub administraţie olandeză abia la sfârşitul secolului al XIX-lea. A fost ocupată şi de japonezi în Al Doilea Război Mondial, potrivit Enciclopediei Universale Britannica. A devenit parte a Indoneziei în 1950. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: balispiritfestival.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata