Staţiunea Mamaia, atracţia turiştilor care îşi petrec vacanţa pe litoralul românesc

Mamaia, stațiune inaugurată în 1906, când pe fâșia de pământ dintre Marea Neagră și Lacul Siutghiol au fost construite primele amplasamente turistice de la țărmul mării, și-a recăpătat în ultimii ani renumele de „Perla litoralului românesc”, devenind o modernă și căutată destinație de vacanță atât de turiștii români, cât și străini.

Potrivit președintelui Asociației Litoral — Delta Dunării (ALDD), Corina Martin, numărul turiștilor străini care își petrec vacanța pe litoralul românesc a început să crească, Mamaia fiind în general stațiunea pentru care aceștia optează.

„Noi lucrăm în continuare 95% cu turiști români. Acum suntem în creștere pe segmentul de turiști străini, după foarte mulți ani de încercări, creștere datorată în special succesului stațiunii Mamaia, care a devenit un brand internațional din ce în ce mai cunoscut”, a afirmat, zilele trecute, reprezentanta ALDD.

După declinul stațiunii din primii ani de după 1990, în Mamaia au început să se facă ample investiții în infrastructură, în modernizarea spațiilor de cazare și creșterea calității serviciilor oferite, precum și pentru diversificarea posibilităților de distracție, cluburile exclusiviste construite în nordul stațiunii devenind un puternic punct de atracție pentru turiști.

De la un an la altul, Mamaia își întâmpină turiștii cu tot mai multe unități de cazare — în ciuda criticilor că astfel dispar spațiile verzi, în stațiune funcționând circa 80 de hoteluri de până la cinci stele, cu o capacitate totală de peste 20.000 de locuri de cazare. Pe lângă acestea, stațiunea își așteaptă turiștii cu cochete restaurante și terase, zone de promenadă, centre de agrement, telegondolă, un parc acvatic ce poate primi aproape 2.500 de persoane și cu numeroase evenimente mondene și spectacole. Unul dintre acestea este carnavalul de la Mamaia, cu defilări ale carelor alegorice și spectacole tematice al căror protagonist este primarul Constanței, Radu Mazăre.

În sezonul estival 2014, în Mamaia au fost inaugurate trei pasarele pietonale, construite de administrația locală cu fonduri europene, valoare totală a investiției ridicându-se la circa 11 milioane de lei. Scopul realizării investiției a fost atât fluidizarea traficului rutier, dar și atragerea turiștilor prin aspectul deosebit pe care îl au.

Denumite „Iaht”, „Năvod și pescăruși” și „Val retro” după formele pe care le au, pasarelele sunt amplasate la intrarea în stațiunea Mamaia dinspre Constanța, în zona Cazino, și, respectiv, în apropierea Hotelului Rex, ele fiind construite pe deasupra bulevardului stațiunii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata