Staţiunea Voineasa va extinde domeniul schiabil Transalpina Ski Resort cu circa 10.000 de mp

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort se va extinde cu aproximativ 10.000 de metri pătrați, a declarat luni, primarul stațiunii Voineasa, Gheorghe Stanciu.

„Am reușit scoaterea din fondul forestier a unei suprafețe de 9.970 de metri și astfel pârtia va fi extinsă. Totodată, vom avea o nouă instalație de teleschi aici. Mai avem în vedere împrejmuirea cu bandă a pârtiei pentru începători. Încasările în acest an sunt de peste 16 miliarde lei vechi, iar numărul turiștilor care au venit la schi s-a triplat. Semnalul a fost dat și pentru investitorii în complexe imobiliare în zonă. Aici zăpada stă în medie șase luni pe an”, a precizat edilul din Voineasa.

În prezent, lungimea pârtiilor de schi din domeniul Transalpina depășește 9,5 km, existând posibilități pentru extinderea acestuia.

Transalpina Ski Resort este o investiție în valoare de 35 de milioane de euro în Munții Lotrului, pe raza stațiunii Voineasa, pe malul lacului Vidra.

Investiția este în curs de finalizare, aflându-se la aproximativ 92% din lucrare, dar având instalații de telescaun, teleschi, telegondolă, tunuri de zăpadă funcționabile de doi ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata