Staţiunile de schi din Austria, îngrijorate de lipsa zăpezii

20

Lipsa zăpezii a provocat îngrijorare printre micii schi tur operatori din Stiria, land în centrul Austriei, legate de supravieţuirea lor viitoare în timpul iernii, relatează joi agenţia Xinhua, citând radioteleviziunea publică austriacă ORF.

Iarna s-a dovedit până acum mult mai blândă şi deficitul de zăpadă a afectat puternic operatorii Bruggraber Alpl, care câştigau până în prezent peste 200.000 de euro.

„Dacă nu există zăpadă toată luna ianuarie, cine va mai rezerva o vacanţă în februarie în Alpi?”, a declarat operatorul Hans Bruggrager.

Rapoarte similare au venit din zone mai extinse ca Aflenzer Buergeralm, unde operatorii au afirmat că sezonul de Crăciun a fost un eşec total.

Wimmer, la 30 de minute de oraşul Graz, a operat până acum pentru întregul sezon actual doar două săptămâni.

Alţi operatori din zona Stiriei de Sus au planificat un proiect pentru a-şi uni forţele în speranţa că vor depăşi sezoane dificile de iarnă viitoare, cu un eveniment de lansare programat în martie.

În ciuda unui sezon general sărac, prognozele meteo anunţă zăpadă în multe părţi ale regiunii în următoarele zile.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata