Staţiunile Topliţa, Rânca şi Straja, recomandate părinţilor care vor să schieze cu copiii în ianuarie

Părinții care vor să beneficieze de pârtii bune de schi în prima săptămână a lunii ianuarie, când este încă vacanță, pot alege stațiuni precum Toplița, Rânca și Ștraja, mai puțin aglomerate și bine echipate chiar și pentru începători, a declarat Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic.

,,Prima săptămână din ianuarie este posibil să nu ofere prețuri prea de mici. Cred că undeva din 6 — 7 ianuarie vom intra pe reduceri. Celor care intenționează să se bucure încă de vacanță în prima săptămână din ianuarie le recomand să rezerve din timp și să opteze, pe cât posibil, pentru zilele din timpul săptămânii când hotelurile, dar și pârtiile, sunt mai puțin aglomerate. Dacă nu au anumite constrângeri legate de drumul până acolo, le-aș recomanda părinților să se orienteze și asupra pârtiilor mai mici, sau mai puțin cunoscute din România. În ultimii ani din ce în ce mai mulți turiști aleg să schieze în stațiuni precum Toplița, Rânca și Ștraja’, a spus Răzvan Pascu.

Pentru avansați, principalele pârtii de schi sunt cele din Sinaia, Azuga și Poiana Brașov.

,,Din câte știu, în România există puțin peste de 150 de pârtii de schi omologate, care totalizează undeva sub 200 kilometri de pârtie. Pentru comparație, în Austria sunt stațiuni care au mai mult de 200 kilometri de pârtie doar într-un singur loc, iar la nivel de țară vorbim de mii de kilometri de pârtie’, spune Răzvan Pascu.

Avantajul principal pentru alegerea pârtiilor de schi din România este distanța. Din București până pe Valea Prahovei poți face în jur de 2-3 ore, în condiții normale de trafic.

,,Din păcate, realitatea ne demonstrează că mulți bucureșteni își petrec chiar și mai bine de jumătate de zi în trafic până la Brașov, ceea ce este o mare tristețe. Avem pârtii de calitate bună și monitori de schi recunoscuți. Din păcate pârtiile din România sunt destul de mici (majoritatea au lungime sub 2 km) și nu toate dispun de schi lift și alte echipamente’, apreciază Răzvan Pascu.

Pentru cei care vor să îmbine sporturile de iarnă schiul cu activități de relaxare, de tip saună, jacuzzi și, ocazional, un masaj sau un tratament, le pot găsi în hotelurile de 4 și 5 stele din România.

Dacă vrem un anumit standard de servicii SPA, piscină exterioară încălzită, pentru a te bucura de o sesiune de înot sub cerul liber chiar și în luna decembrie, atunci Austria și Germania ar putea fi o opțiune potrivită, apreciază Răzvan Pascu. Pentru cei cu dare de mână, Franța este o opțiune foarte bună. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: insport.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata