Streetview invită la vizitarea unuia dintre cele mai spectaculoase vârfuri muntoase din SUA

Motorul de căutare Google face în această săptămână o nouă invitație tentantă amatorilor de călătorii virtuale, cărora le dă posibilitatea, prin Streetview, de a urca pe unul dintre cei mai spectaculoși munți din SUA, El Capitan, din Parcul Național Yosemite, informează miercuri ziarul belgian „Le Soir”.

După recenta sa ofertă de a explora adâncurile marine, Streetview face publicul părtaș la o ascensiune pe acest imens perete stâncos cu o înălțime de 2.308 metri, din lanțul Sierra Nevada, care reprezintă o ‘Mecca’ a practicanților escaladei și care a fost ‘cucerit’ prima dată în 1957.

Pentru realizarea acestei prezentări, Google a apelat la legende vii ale cățărătorilor, precum Lynn Hill, Alex Honnold și Tommy Caldwell, care au transformat provocarea sportivă în veritabilă artă.

Imaginile panoramice, cu o arie de 360 de grade, permit și celor care stau în fața unui computer să admire peisajele a căror vedere era, până acum, doar apanajul câtorva atleți de elită. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata