Sudul litoralului va fi o zonă pentru familii, cu investiţii în plaje, faleze, parcuri şi balneo

Turiștii vor găsi în sudul litoralului, la deschiderea sezonului estival 2016, facilități create prin investiții în plaje, faleze, parcuri și zona de balneo, a declarat, joi, 17 septembrie, primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu.

„Vrem ca stațiunile din sudul litoralului gestionate de Primăria din Mangalia să atragă și mai mulți turiști, să putem spune că 2016 este cel mai bun an din ultimii nouă. Noi am început deja, împreună cu agenții economici din turism, să găsim soluții pe care să le punem în practică imediat. Turiștii vor găsi, în 2016, servicii mult mai bune, administrația locală își va face datoria în acest sens — și mă refer la accesarea de bani europeni — pentru că viitorul financiar al administrațiilor locale îl reprezintă accesarea de fonduri pe programe europene”, a precizat Cristian Radu.

În sezonul actual, începând cu 1 mai 2015, primăria Mangalia a cheltuit în cele șase stațiuni pe care le gestionează, plus municipiul Mangalia, peste 1,25 milioane de euro, din care peste 755.000 de euro au fost încasați sub formă de taxe și impozite de la operatorii economici din stațiuni-hoteluri, restaurante, chioșcuri etc.

„La deschiderea sezonului estival 2016, turistul care va veni în sudul litoralului va găsi o porțiune semnificativă din faleza pe care mi-o doresc de foarte mult timp la Mangalia, vorbim de porțiunea de la Neptun, la Steaguri, un parc de distracții noi, zone verzi mai multe și mai bine îngrijite. Stațiunile din sud au fost gândite ca stațiuni de familii și asta îmi doresc de acum încolo, ca oamenii care vin aici să găsească liniște, să asculte marea, nu altfel de muzici. Mangalia va deveni și un reper balnear, pentru că avem izvoare termale, avem un nămol foarte bun și aici de 2.000 de ani se fac tratamente. Dar de un an suntem brevetați ca stațiune balneoclimaterică și investițiile mari vor fi tot pe această zonă. Noi susținem toți investitorii corecți, dovadă fiind noile hoteluri de 3 și 4 stele deschise în ultimii doi ani aici”, a precizat primarul Cristian Radu.

Cu prilejul Bursei de turism pentru litoral de la Venus, primarul și-a exprimat nemulțumirea față de gradul de colectare al taxelor de la hotelieri, dar și față de evaluarea unor active.

„Suntem parteneri cu investitorii, cu oamenii de afaceri. Împreună trebuie să pregătim sezonul estival 2016”, a adăugat primarul Mangaliei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata