Teroriştii vor să transforme Grecia în „zonă de război”. 250.000 de români îşi petrec anual aici concediul

Aşa-numita Sectă a Revoluţionarilor avertizează că ţara, care primeşte anual 13 milioane de turişti, din care circa 250.000 români, se va transforma dintr-o destinaţie turistică într-o „zonă de război”. Gruparea a revendicat deja mai multe asasinate, iar analiştii în antiterorism se aşteaptă la ce e mai rău, scrie Gândul

„Turiştii trebuie să afle că Grecia nu mai este un teritoriu sigur al capitalismului şi nici o destinaţie de vacanţă. Intenţionăm să transformăm Grecia într-un teritoriu al activităţii revoluţionare, prin incendii, acte de sabotaj, demonstraţii violente, atentate şi asasinate. Armele noastre sunt încărcate şi sunt gata să vorbească. Suntem în război împotriva democraţiei voastre”, sună mesajul grupării Secta Revoluţionarilor, însoţit de o fotografie cu puşti AK 47, pistoale semiautomate şi „box-uri”.

Gruparea şi-a asumat deja responsabilitatea pentru uciderea jurnalistului Sokratis Giolas, pe 19 iulie, când acesta a fost împuşcat în faţa casei sale, sub ochii soţiei. Secta Revoluţionarilor a avertizat că asasinatele vor continua, fiind vizaţi politicieni, poliţişti, gardieni de închisori, oameni de afaceri şi jurnalişti.

Athanasios Drougos, un analist în probleme de apărare şi antiterorism, spune că ameninţările sunt reale şi că Grecia riscă să cunoască în viitorul apropiat o escaladare fără precedent a atentatelor teroriste. „„Grecia a intrat într-o nouă fază a violenţei comise de astfel de grupări anarhiste care au devenit mai criminale, mai periculoase, mai eficiente şi mai nihiliste ca niciodată”, a spus Athanasios Drougos.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata