Tibetul a cunoscut un boom turistic în 2014

16

Tibetul a cunoscut un boom turistic în 2014, în condițiile în care numărul turiștilor a ajuns la peste 15 milioane de vizitatori, în creștere cu 20% față de anul precedent, relatează duminică Xinhua.

Potrivit biroului de turism regional, doar în capitala regiunii, Lhasa, au fost înregistrați peste 9,25 milioane de turiști, iar veniturile obținute s-au ridicat la 11,2 miliarde de yuani (1,79 miliarde de dolari).

Turismul este una dintre industriile importante pentru Tibet, în condițiile în care veniturile generate de acest sector reprezintă peste 20% din produsul intern brut (PIB) al regiunii.

Perioada iunie-septembrie este sezonul de vârf pentru vizitarea Tibetului, iar sărbători tradiționale, cum ar fi Festivalul curselor de cai sau Festivalul Shoton, se dovedesc importante atracții turistice. Anul trecut, capitala Lhasa a găzduit 1,4 milioane de turiști în luna iunie, în timpul Festivalului Shoton, care a durat o săptămână.

În 2015, Tibetul așteapă 17 milioane de turiști, în contextul în care guvernul local a promis să crească calitatea serviciilor turistice și să construiască mai multe pensiuni în mediul rural. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata