Top 10 al celor mai ieftine oraşe de vizitat

Capitala Vietnamului, Hanoi, este orașul cel mai ieftin de vizitat în această vară, indică un studiu realizat de cunoscutul site de călătorii TripAdvisor, preluat marți de The Independent.

Două persoane vor plăti pentru o noapte în capitala Vietnamului 91.70 de lire sterline, precizează site-ul de călătorii. Prin comparație, Londra s-a impus drept cel mai scump oraș pentru turiști, devansând Oslo, cu 311,80 de lire pentru o noapte de cazare.

Studiul anual TripIndex Cities a comparat costul unei seri în oraș și al unei nopți de cazare în 48 de orașe turistice.

Pentru a determina ce locații ar putea fi considerate cele mai ieftine, studiul a calculat costurile tipice pentru două persoane care se bucură de un cocktail la un hotel de cinci stele, iau cina în oraș, folosesc de două ori taxiul și se cazează o noapte la un hotel de patru stele, între lunile iunie și august.

Stațiunea Cancun, din Mexic, este cea mai accesibilă pentru băuturi, în condițiile în care două cocktailuri vodka martini costă în medie 2,02 de lire, prin comparație cu Parisul unde aceeași consumație poate costa de 15 ori mai mult.

În ceea ce privește masa, rezultatele arată că o cină în Hanoi pentru două persoane ar costa în medie 20,49 de lire, în timp ce la Stockholm, aceasta este de cinci ori mai scumpă — în medie 102,57 de lire.

Primele zece orașe cele mai ieftine pentru a fi vizitate sunt Hanoi (Vietnam), Jakarta (Indonezia), Sharm el Sheikh (Egipt), Bangkok (Thailanda), Sofia (Bulgaria), Cape Town (Africa de Sud), Mumbai (India), Kuala Lumpur (Malaezia), Praga (Republica Cehă) și Budapesta (Ungaria). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata