Topul atractiilor din Portugalia pe care trebuie sa le vezi inainte de a muri

Portugalia este o tara magnifica cu o multime de locuri de vizitat. Toata lumea recomanda un citytrip in magnifica capitala Lisabona pentru a descoperi Bairro Alto sau Podul 25 aprilie in cadrul unui sejur de neuitat. Insa, trebuie sa descoperi neaparat in timpul unui sejur si frumusetile ascunse ale Portugaliei.

Ribeira, Porto. Cartierul Ribeira situat in magnificul oras Porto poate fi considerat drept inima acestui oras si este clasat in Patrimoniul mondial Unesco. Vei fi fara indoiala fermecat de strazile medievale ale cartierului si vei descoperi cele mai frumoase monumente din oras.

Palatul National Pena din Sintra. Superbul Palat National Pena domina orasul Sintra. Acesta este unul din primele palate care a inspirat universul Disney. A fost construit in secolul 19 de catre regele Ferdinand al II-lea, mare amator de arta si literatura. Castelul suprinde prin culorile sale vii si melanjul de stiluri.

Ponta de Peidade din Lagos. Situata adesea in topul celor mai frumoase plaje din lume, Ponta da Peidade, situata in apropiere de Lagos trebuie sa se afle neaparat pe lista ta de atractii daca urmeaza sa petreci un sejur in Algarva. Vei fi cu siguranta fermecat de aceste incredibile formatiuni calcaroase care se scufunda direct in apa cristalina.

Templul Dianei, Evora. In centrul Portugaliei, la 130 kilometri distanta de Lisabona se alfla oraselul Evora. Un oras mic care adaposteste o multime de comori istorice. Printre acestea se numara Templul Dianei, un templu roman construit in secolul II, extrem de bine conservat, considerat azi simbolul ocupatiei romane la Portugalia.

Parcul national Peneda Geres. Situat in apropiere de frontiera spaniola, la 100 kilometri distanta de Porto, Parcul National Peneda Geres este locul ideal pentru toti iubitorii de natura. Aflat in partea de nord a Portugaliei vei putea profita de peisajele verzi, numeroasele cascade, rauri si lacuri. Parcul se intinde pe o suprafata de 72 000 de hectare si cuprinde cateva orase magnifice. In regiunea Serra Peneda, oamenii inca mai locuiesc departe de modernitate, crescand vite. Relaxarea este garantata.

Sursa foto: paralela45.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata