Topul celor mai frumoase insule din Europa

In momentul in care iti imaginezi cele mai frumoase insule din lume in minte iti vin plajele de nisip alb din Caraibe, bungalowurile din Maldive, recifurile de corali din oceanul Indian sau peisajele fantastice din Polinezia Franceza. Insa stiai ca si Europa adaposteste cateva insule magnifice?

Gozo, Malta. Adesea considerata sora mai mica a insulei Malta, insula Gozo isi seduce vizitatorii cu peisaje intacte, plaje incredibile si apa de culoarea turcoaz. Gozo este un loc apreciat pentru practicarea scufundarilor. Satele sunt tipice si localnicii caldurosi.

Santorini, Grecia. Cele mai frumoase insule grecesti, cele mai frumoase insule din lume, cele mai romantice destinatii…insula Santorini face parte dintr-o multime de astfel de topuri.

Mull, Scotia. Ne indreptam spre nordul Europei si parasim bazinul mediteranean pentru a descoperi insula scotiana Mull. Mull isi farmeca vizitatorii cu plaje lungi, sate tipice si colorate dar si cu o flora si fauna incredibile. Pregateste-te sa vezi rechini pelerini, delfini si chiar balene intr-un cadru natural de o frumuseste grandioasa.

Corsica, Franta. Cum am putea vorbi despre cele mai frumoase insule din Europa fara sa vorbim despre Corsica supranumita Insula Frumusetii? Secretoasa si salbatica, Corsica propune plaje paradisiace, golfuri magnifice, munti ideali pentru drumetii si o apa cristalina perfecta.

Madeira, Portugalia. Madeira, bijuteria naturala a Portugaliei este o insula care ii fascineaza pe turisti de mai multe secole. Stiai ca insula poseda o padure atat de densa incat le-a trebuit ani de zile oamenilor pentru a se instala pe insula? Azi, pe insula Madeira se pot gasi plaje de o frumusete intacta, munti magnifici cu rauri si lacuri, sate colorate si o gastronomie incredibila.

Mallorca, Spania. Daca auzi vorbindu-se despre cele mai frumoase plaje din Europa te indoiesti de faptul ca Spania ar putea face parte dintr-un astfel de clasament. Magnifica insula Mallorca, situata in arhipelagul Baleare, merita sa fie considerata una din cele mai frumoase plaje din Europa. Chiar daca nu este scutita de turismul de masa, Mallorca poseda o serie de locuri intacte, magnifice.

Capri, Italia. Daca exista o insula cunoscuta in mod universal aceea este Capri, in Italia. Extrem de apreciata de regizorii de film datorita peisajelor magnifice, Capri este o bijuterie a Mediteranei care le ofera vizitatorilor natura, paduri, plaje, podgorii si o mare de un albastru intens.

Sursa foto: invacante.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata