Tulcea: Turismul în Delta Dunării, afectat de anunţatele măsuri anticriză

Numărul persoanelor care au vizitat în primele luni ale anului Delta Dunării a scăzut cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, estimările operatorilor turistici fiind pesimiste şi pentru următoarea perioadă.

Preşedintele filialei tulcene a Asociaţiei Naţionale pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), Silviu Gheorghe, a declarat că una dintre cauzele acestei situaţii o reprezintă măsurile anticriză anunţate de Guvern.

„Noi am încheiat contracte cu sindicatele profesorilor din Iaşi şi Bacău, cu sindicatele din administraţia publică, primării şi consilii judeţene din ţară, iar o parte din bani erau trimişi în avans. Imediat ce s-au anunţat măsurile de reducere a salariilor cu 25%, cei peste 300 de turişti care au anunţat că vor veni în lunile mai şi iunie au renunţat la sejururi, pentru că nu mai au bani să vină în Deltă.

Pentru lunile iulie şi august, deocamdată, contractele noastre sunt constante pentru că este vorba de perioada clasică de vacanţă a românilor, însă şi acolo ne aşteptăm la scăderi semnificative din acelaşi motiv”, a afirmat preşedintele ANTREC Tulcea.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă gradul de ocupare a pensiunilor din Delta Dunării înscrise în reţeaua ANTREC este de 40%, soluţia fiind, în opinia preşedintelui asociaţiei, reducerea preţurilor şi oferirea unor pachete turistice cât mai atractive.

„Soluţia noastră este să reducem şi mai mult preţurile de cazare, de la 1,3 milioane, cazare în cameră dublă şi mic dejun, la un milion, şi să oferim pachete promoţionale atractive. De asemenea, vom merge şi pe o promovare mai puternică a serviciilor noastre”, a mai spus Silviu Gheorghe.

Dan Verbina, Unul dintre proprietarii unei pensiuni turistice din Crişan, susţine însă că, dacă anul trecut în perioada aceasta gradul de ocupare a unităţii de cazare era de 50%, în momentul de faţă este de doar 20%. „Vom avea ocupate locurile de cazare doar în lunile iulie, august şi septembrie”, a declarat Dan Verbina.

Pe de altă parte, reprezentantul complexului Green Village din Sfântu Gheorghe, Florin Chiriac, a afirmat că numărul turiştilor sosiţi la începutul acestui sezon este mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din cele 150 de locuri fiind ocupate constant 80 sau 100 de locuri, deşi este abia început de sezon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata