Turismul de weekend umple staţiunile balneare; turiştii preferă hotelurile de 4 stele, cu facilităţi de spa şi wellness

Turismul de weekend umple stațiunile balneare, unde turiștii preferă hotelurile de 4 stele, cu facilități de spa și wellness, a declarat președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu.

„Toate stațiunile balneare, în special cele în care s-au făcut investiții în hotelurile de 4 stele, au programe speciale de weekend, cu spa și wellness. Iulie și august sunt perioadele în care fiecare stațiune — și chiar hotel în parte — oferă programe de weekend personalizate. Gradul de ocupare al hotelurilor care oferă astfel de pachete turiștilor este ridicat în aceste două luni’, spune Nicu Rădulescu.

Felix, Sovata, Tușnad, 1 Mai sau Geoagiu-Băi sunt printre cele mai căutate stațiuni balneare pentru petrecerea weekendurilor.

Cei care își petrec sfârșitul de săptămână într-o stațiune balneară cu dotări de spa și wellness cheltuie, în medie, 120 de lei/weekend de persoană pentru cazare cu mic dejun. Desigur, intervin și alte cheltuieli în funcție de ce își dorește fiecare, cheltuieli legate de excursii în zonă sau pe diverse distracții adiacente pachetului cumpărat de la hotel’, spune președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România.

În prezent, există o tendință în creștere de petrecere a sfârșitului de săptămână în stațiunile baneo în lunile de vară, mai ales în rândul românilor care locuiesc în apropierea acestora.

„Sunt multe persoane care nu merg pe litoral. În zona Felix și 1 Mai, Ocna Sibiului, cei mai mulți oameni spun că pentru ei marea este în stațiunile balneo. Mulți nu merg pe litoral, pentru că pentru ei distanța este foarte mare și stațiunile balneo devin astfel o alternativă pentru petrecerea weekendului. Aglomerația și problemele de transport îi țin pe mulți români în stațiunile balneo cu bază modernă de tratament. Este mai convenabil pentru buzunarul românilor să meargă în stațiunile balneare decât pe litoral, pentru că beneficiază de apă termală, își îngrijesc sănătatea. Îmbucurător este că acum și tinerii au prins gustul de a merge în stațiunile balneare și pun accent pe partea de întreținere și prevenție. Lucrurile s-au schimbat mult în bine în stațiuni datorită investițiilor făcute’, adaugă Rădulescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata