Turismul în Deltă va creşte în 2010

Guvernatorului Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD), Grigore Baboianu, declara ca, in ciuda crizei economice, numarul turistilor in Delta Dunarii ar putea creste anul viitor.

“Turismul in Delta Dunarii ar trebui sa creasca anul viitor in acest context economic. Si asta pentru ca cei care prefera vacantele in Delta sunt cei care nu cheltuiesc foarte mult, care sunt amatori de timp petrecut in natura, la pescuiť, a declarat guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu. Guvernatorul Baboianu nu a putut mentiona suma totala incasata de Administratia Rezervatiei in acest an pentru accesul turistilor in Delta, cunoscut fiind faptul ca in iunie 2009 si aceasta institutie, alaturi de Cons iliul Judetean (CJ) Tulcea, a perceput un tarif de intrare a turistilor in Rezervatie.

Tariful de 20 de lei perceput atunci de Administratie a fost suspendat pâna la inceputul lui 2010, CJ Tulcea percepând in continuare o taxa de 10 lei fiecarei persoane care doreste sa viziteze Delta Dunarii. “Conform informatiilor noastre, de la inceputul acestui sezon turistic, 22.110 persoane care au vizitat Delta Dunarii au platit taxa de acces perceputa de CJ”, a declarat purtatorul de cuvânt al CJ, Paula Giurea.

Potrivit datelor oficiale, in 2006, CJ a incasat 100.000 de lei din taxa de acces in Delta, in 2007 – 142.000 de lei, iar anul trecut suma atrasa la bugetul CJ din perceperea taxei de acces in Delta a fost de 239.200 de lei, aceasta suma fiind considerata una record având in vedere faptul ca foarte multe persoane care viziteaza zona nu platesc taxa de acces in Delta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata