Turiștii au început să vină în Deltă

Luni, 25 martie, de Bună Vestire, a început oficial sezonul turistic 2019 în Delta Dunării și în județul Tulcea. Odată cu sfârșitul perioadei de prohibiție pentru pescuitul la știucă încep, în fiecare an, primele concursuri internaționale de pescuit organizate în principalele incinte specializate din Delta Dunării, dintre care cele mai importante sunt Holbină – Trei Bibani, Cormoran și fermele pișciole Lunca 1 și Lunca 2 – Jurilovca.

Pe lângă incintele și resorturile care îi atrag anual pe împătimiții competițiilor, pescarii amatori pot pescui pe întreg teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, respectând reglemetările în vigoare. Astfel, conform regulamentului de pescuit valabil pentru anul 2019, pescuitul recreativ-sportiv la știucă este permis numai cu reținerea a maximum două exemplare pe zi cu o greutate totală de până la cinci kilograme sau a unui singur exemplar dacă greutatea lui depășește cinci kilograme.

Tot începând cu finalul lunii martie, amatorii de bird watching pot asista la revenirea păsărilor călătoare în Delta Dunării, iar operatorii specializați oferă excursii dedicate, pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp.

Tot în luna martie coincide, de asemeni, și cu sosirea navelor de croazieră, care aduc anual în Deltă mii de turiști străini, în principal din Germania, Austria sau Franța. Anul acesta, prima navă de croazieră va acosta în Tulcea pe 31 martie. Până la sfârșitul lunii noiembrie vor sosi în Deltă 292 de nave de croazieră, care vor acosta în patru porturi principale: 222 în Tulcea, 37 în Sfântu Gheorghe, 26 în Chilia și 7 în Sulina.

În vacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii pot găsi în județul Tulcea oferte variate, de la agro-pensiuni, pensiuni și până la hoteluri de 3, 4 și 5 stele. Prețurile pachetelor turistice pentru această vacanță variază între 500 și 1.500 de lei pentru o persoană, dar, deja, gradul de rezervare a depășit 60% în majoritatea unităților de cazare.
Anul trecut, județul Tulcea a fost destinația turistică ce a cunoscut cea mai mare creștere, numărul turiștilor majorându-se cu 67% față de anul anterior. Tot în 2018, în județul Tulcea erau înregistrate oficial 9.880 de locuri de cazare, numărul acestora fiind în continuă creștere.

sursa profit.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata