Turiştii au voie pe plajă până la ora 18.00

– Turiştii au voie la plajă până la ora 18.00. Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a decis ca lucrările de colectare a algelor să se desfăşoare începând cu ora 19.00 şi nu de la ora 22.00, cum se proceda până acum.

.
Reprezentanţii DADL susţin că s-a suplimentat numărul muncitorilor implicaţi în acţiunea de strângere a algelor, din cauza cantităţii mari de plante acvatice. Prin intermediul unui comunicat de presă, instituţia solicită înţelegere din partea turiştilor şi cere acestora să permită intervenţia utilajelor după ora 18.00 şi să elibereze zonele pe care se lucrează. „În acest mod se poate interveni eficient şi într-un timp cât mai scurt”, se arată într-un comunicat de presă al DADL.

Cantitatea mare de alge este pusă de reprezentanţii instituţiei pe seama cutremurului înregistrat în Marea Neagră săptămâna trecută.

„(…) A fost creată o hulă (mişcare ondulatorie a apei) de fund care a generat un grad ridicat de agitaţie a mării. Valurile de intensitate mare au condus la ruperea vegetaţiei mării şi implicit la aducerea unor cantităţi mari de alge la linia ţărmului”, se arată în comunicatul DADL.

Citeste si:  Muzeu al corupţiei deschis la Bangkok (Thailanda)

Potrivit reprezentanţilor DADL, depunerile de alge se identifică şi în zone greu accesibile, în care mijloacele de transport nu pot pătrunde. Astfel, evacuarea algelor cu utilaje de încărcare se face cu dificultate. „Exemplificăm în acest sens golful de la 2 Mai, unde plaja are o lăţime de trei metri şi pe 80% din suprafaţă sunt amplasate corturi. Intervenţia cu utilaje în această zonă, unde se semnalează depuneri mari de alge nu se poate face decât cu sprijinul poliţiei sau a autorităţilor locale”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii DADL susţin că, în cazul staţiunii Mamaia, nu se poate interveni decât în timpul nopţii, pentru că mijloacele de transport trebuie să străbată toată linia ţărmului pentru a putea părăsi plaja, singurul drum de acces pentru utilaje grele fiind situat în zona Pescărie, în sudul staţiunii, la limita cu municipiul Constanţa.

Citeste si:  Cele mai cumpărate destinaţii pentru minivacanţa de 1 mai

Potrivit DADL, de la începutul anului au fost colectate 23.758 tone de alge, în timp ce anul trecut, până la această dată, au fost strânse 16.000 tone alge. Pe tot parcursul anului 2008, cantitatea totală de alge a fost de 25.041 tone.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner