Turiştii români preferă Bulgaria, city-break-urile, litoralul românesc şi turismul rural pentru minivacanţa de Rusalii

Românii preferă, pentru minivacanța de Rusalii, litoralul românesc și ofertele din turismul rural, în timp ce pe plan extern aceștia optează pentru city break-uri în orașele europene, spun reprezentanții agențiilor de turism.

,,Clienții noștri au ales să transforme minivacanța de Rusalii într-o ocazie de călătorie. Marea majoritate au ales sejururi scurte de 3 sau 4 nopți, fie în orașe europene nu foarte îndepărtate, fie în stațiuni la mare sau la munte unde să se relaxeze. În topul preferințelor turiștilor români s-au înscris sejururi scurte pe litoralul românesc, în stațiunile Mamaia, Eforie Nord sau Neptun, iar pasionații de drumeții la munte au ales Valea Prahovei, dar și unele stațiuni balneoclimaterice precum Băile Felix, Olănești sau Ocna Sibiului. Cele mai vândute pachete de servicii pentru cei care ales să călătorească în străinătate au fost cele de tip city break pentru orașe precum Praga, Paris, Barcelona, Roma sau Londra’, a declarat Mădălina Grosu, product manager Happy Tour.

Pachetele de servicii puse la dispoziția turiștilor pentru perioada sărbătorii de Rusalii s-au încadrat într-un preț mediu de 230 euro/persoană pentru pachetele tip city break. Pentru destinațiile din România, turiștii au plătit, în medie, 250 lei/persoană pentru 3 nopți cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele pe litoralul Mării Negre și aproximativ 280 de lei/persoană în celelalte stațiuni turistice.

,,Dacă pentru intern, tendința este ca românii să meargă pe litoralul românesc sau în zone de munte, la pensiunile ANTREC, pe extern, cele mai căutate destinații sunt Bulgaria, Grecia și city break-urile. Recomandăm românilor să apeleze la agențiile de turism, care pot oferi toată gama de produse turistice. Preferabil ar să apeleze la agenții cât mai repede, ținând cont că există hoteluri unde cererea de Rusalii va fi de peste 90%’, a precizat Traian Bădulescu, consultant în turism.

Ofertele pensiunilor Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) sunt diversificate, la fel ca și zonele pentru care turiștii pot opta. Tariful mediu pentru minivacanța de Rusalii, potrivit reprezentanților ANTREC, este de 300 — 350 lei sejur 2 nopți cu mic-dejun inclus/persoană.

,,Având în vedere că vorbim de un week-end prelungit, turiștii vor opta și pentru zone mai îndepărtate și de asemenea, pentru pachete cât mai dinamice de servicii turistice. Sperăm că vremea va fi frumoasă astfel încât să fie facilitate circuitele la obiectivele turistice, culturale și istorice, drumețiile în natură, echitația, croaziere pe Dunăre sau rafting pe Jiu, Buzău, Bistrița și multe alte activități cu precădere, în aer liber. E un prilej bun de promovare a pachetelor de turism de sănătate, un exemplu fiind zona Praidului unde pe lângă pensiunile ANTREC Harghita turiștii pot petrece ore bune în adâncurile Salinei Praid, fie la tratament, fie la relaxare și chiar în parcul de aventură din adâncuri’, a declarat pentru AGERPRES Maria Stoian, președinte fondator al Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).

Tarifele pornesc de la 90 — 100 lei/noapte. Se oferă pachete cu croaziere pe Dunăre și pe canalele Deltei Dun

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata