Turiştii vor putea schia în weekend în toate staţiunile de pe Valea Prahovei

Turiștii care vor merge în acest weekend pe Valea Prahovei vor putea schia în toate cele trei stațiuni, respectiv Sinaia, Bușteni și Azuga, stratul de zăpadă ajungând în unele zone la o grosime de până la o jumătate de metru.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Primăria Sinaia, în această stațiune vor putea fi practicate sporturi de iarnă la Cota 2000, pe pârtiile de altitudine din Valea Soarelui și Valea Dorului, acestea fiind singurele amenajate, stratul de zăpadă ajungând în unele zone la o grosime de 40-50 de centimetri.

‘Stratul de zăpadă măsoară între 40 și 50 de centimetri grosime sus, pe pârtiile din Valea Soarelui. Condițiile sunt decente, evident se poate și mai bine. (…) Toate pârtiile de altitudine din Sinaia sunt bătute de două zile. Recomandăm însă prudență, stratul de zăpadă nefiind uniform’, a declarat, potrivit comunicatului, directorul Transport Urban Sinaia, Bogdan Fălcescu.

De asemenea, se va putea schia și în Bușteni, pe pârtia Kalinderu I, însă condițiile de practicare a sporturilor de iarnă nu sunt foarte bune, deoarece stratul de zăpadă este subțire în partea superioară a pârtiei, a declarat șeful de instalație de la pârtia Kalinderu, Mihail Dobre.

Potrivit reprezentantului domeniului schiabil Azuga, Vasile Richea, în această stațiune se schiază în continuare în condiții bune pe pârtiile Cazacu Începători și Cazacu Variantă, unde stratul de zăpadă măsoară între 25 și 30 de centimetri.

Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia în acest weekend și pe pârtia Sorica din Azuga, aceasta nefiind însă amenajată, stratul de zăpadă naturală netasată variind pe toată lungimea pârtiei. Astfel, date fiind aceste condiții, pasionații sunt sfătuiți să folosească pe pârtia Sorica schiurile de primăvară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata