Turnul Chindiei – emblema municipiului Târgovişte

”Turnul Chindiei din cadrul Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște este un monument emblematic pentru dâmbovițeni, este cel mai vizitat obiectiv turistic din Târgoviște. Numărul turiștilor care au venit la Curtea Domnească este în creștere, în acest an, până acum au fost peste 71.000 de turiști, ceea ce ne face să credem că la sfârșitul anului vom avea circa 140.000 de vizitatori”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească, Ovidiu Cârstina.

În acțiunea de branding a complexului muzeal au fost realizate mai multe obiecte promoționale. Printre acestea se numără ciocolata ”Turnul Chindiei” și un ”vin al voievozilor”, comercializat sub denumirea ”Princeps Valachiae”.

În 2014 a avut loc, la Curtea Domnească Târgoviște, prima ediție a Festivalului Medieval Dracula. În cadrul festivalului a fost reeditat atacul de noapte al lui Vlad Țepeș împotriva turcilor. 100 de voluntari, cascadori și actori au pus în scenă pe ruinele Curții Domnești celebrul moment istoric

Autoritățile locale se declară mulțumite de modul în care a decurs Festivalul Medieval Dracula de la Târgoviște, ce a avut loc în perioada 13-16 iunie, și anunță că se va organiza și anul viitor o ediție, scopul fiind de a atrage turiști în municipiu și în județ. În cele patru zile de festival câteva mii de vizitatori au venit la Curtea Domnească din Târgoviște și în Parcul Chindia din municipiu, au asistat la ateliere medievale, la o paradă, au mers la târgul ”Negustori la poarta cetății”, la spectacole de teatru, concerte, la reeditarea atacului de noapte al lui Vlad Țepeș.

Organizatorii vor ca evenimentul să devină un brand al Târgoviștei.

”Eu sunt mulțumit de prima ediție (…). Vreau să devină un festival de tradiție care să ne ducă acolo unde ne-am propus, adică la promovarea turistică a Târgoviștei și județului Dâmbovița”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

În dorința de a atrage cât mai mulți turiști, autoritățile locale își propun să organizeze cât mai multe evenimente la Turnul Chindiei. Astfel, în lunile august-septembrie 2014 se va juca pe ruinele Curții Domnești piesa Hamlet, în regia lui Kemal Bașar. Piesa s-a jucat, în aceeași locație, și în perioada Festivalului Medieval Dracula.

O premieră a avut loc, în luna iunie, la Turnul Chindiei cu un spectacol de sculpturi sonore. O artistă suedeză a conceput un spectacol de sunet, a fost montat în interiorul turnului un sistem audio multicanal din care se auzeau diverse sunete înregistrate la Cercul Polar, de la fulgi de zăpadă căzând, picături de ploaie, clopote și turme de reni.

Anul trecut, în Consiliul Local Târgoviște s-a discutat despre necesitatea realizării unui brand al municipiului Târgoviște, simbolul despre care s-a spus că ar fi cel mai potrivit fiind Turnul Chindiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata