Turnul Eiffel inaugurează primul etaj, cu podea din sticlă, după reamenajare

Turnul Eiffel inaugurează luni primul etaj, care, după reamenajare, are o spectaculoasă podea din sticlă, pavilioane noi și mai ecologice și un traseu muzeografic modernizat, accesibil persoanelor cu discapacități, potrivit AFP.

Cele două pavilioane dinspre est și vest datând din 1981 au fost demolate și reconstruite. ‘Sub influența’ stâlpilor concepuți de Gustave Eiffel, ele urmează linia oblică a Turnului și mizează pe transparență, cu fațade din sticlă.

Situat în partea de est, salonul Gustave Eiffel este o sală de recepții și de conferințe dedicată profesioniștilor. În partea de vest, pavilionul Ferrié cuprinde un magazin, un restaurant și o sală de proiecții.

Pe întregul etaj, vitrine, ecrane și albume numerice dezvăluie viața și opera lui Gustave Eiffel, ca și istoria Turnului, a vizitatorilor și a imitațiilor acestuia din lumea întreagă.

Alt punct forte al lucrărilor este reducerea amprentei Turnului asupra mediului înconjurător, datorită ameliorării performanței energetice a pavilioanelor și datorită faptului că o parte din energia necesară se produce la fața locului.

Patru panouri solare cu o suprafață totală de 10 metri pătrați vor acoperi jumătate din nevoile de apă caldă ale pavilioanelor Ferrié și Eiffel, un rezervor de apă de ploaie a fost instalat sub pavilionul Ferrié pentru a alimenta instalațiile sanitare, iar două mici eoliene vor produce aproximativ 10.000 kWh/an.

Turnul Eiffel atrage anual circa șapte milioane de vizitatori (dintre care 85% sunt străini), fapt pentru care acesta este cel mai vizitat monument cu intrare cu plată din lume.

După francezi (12,5%), cei mai numeroși vizitatori sunt americanii (8,5%), britanicii (7,1%), italienii (6,7%) și germanii (5,7%). De la deschiderea sa, în 1889, Turnul Eiffel a primit peste 250 de milioane de vizitatori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

parispodea din sticlaturnul eiffel
Comentarii (0)
Adaugă comentariu