Udrea nu ştie câte vacanţe s-au vândut pe tichete

Elena Udrea inventa anul trecut tichetele de vacanţă, propunându-şi să ducă turismul românesc pe cele mai înalte culmi. La un an de la lansare, Ministerul Turismului, cu atribuţii lărgite între timp, nu ştie nici câte tichete au fost emise, nici câţi români au mers în concediu plătind cu aceste bonuri.

.
La solicitarea cotidianul.ro, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului au spus că nu deţin aceste date şi că “trebuie să vă adresaţi Ministerului Finanţelor Publice”. De la Finanţe, înapoi, la Turism. Şi asta pentru că nu există încă o astfel de raportare. Funcţionarii de la Turism pot fi bănuiţi de două lucruri: ori nu le pasă de soarta turismului, ori cifrele sunt ruşinoase pentru un proiect anunţat cu surle şi trâmbiţe.

Sunt unii care văd jumătatea plină a paharului. Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu, a declarat că “efectul a fost unul ponderat, au mers mult mai slab din cauză că au fost lansate în criză. Dar e bine că aceste tichete există“.

Continuarea în Cotidianul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata