Un echipaj Off Road din Craiova pleacă într-o călătorie de 5.500 km în Caucaz

Un echipaj format din opt persoane al unui dealer Ford din Craiova iniţiază în această lună o călătorie de aproximativ 5.500 km în 11 zile în Munţii Caucaz cu scopul promovării aventurii Off Road cu Ford Ranger.

Adrian Mărăşescu, directorul de vânzări al Ford Plusauto din Craiova, membru al echipajului, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că maşinile au fost pregătite pentru a fi testate în Munţii Caucaz.

‘Munţii Caucaz sunt paradisul off-road-ului şi acolo vrem să testăm aceste maşini de serie, să vedem de ce sunt capabile. Noi ştim din teorie, dar acum vrem şi în practică. Ca să fac o comparaţie (a Munţilor Caucaz — n.r.) traseul este ca Transfăgărăşanul nostru, dar numai cu pământ, nu cu două benzi, ci cu traversare de drumuri, de văi, de ape, deci ceva mai dificil’, a spus Adrian Mărăşescu, organizatorul expediţiei.

Potrivit membrilor echipajului, traseul de aproximativ 350 de km din Munţii Caucaz nu a mai fost parcurs niciodată cu autoturisme. Ei spun că au emoţii, deşi se antrenează de mai bine de jumătate de an.

‘Suntem o gaşcă de off-road care vrea să-şi atingă limitele, să vedem până unde putem ajunge, ca de altfel şi maşinile acestea. Limitele noastre sperăm să nu fie oprite în Caucaz şi să le depăşim. Oricum, Caucazul va fi o experienţă inedită. Traseul cred că va fi cel mai dificil, pentru că nu s-a urcat absolut deloc până acolo cu maşinile, doar pe jos. Noi sperăm să ajungem la cota 3.200 m, de acolo vom vedea dacă se poate şi mai sus. Ne pregătim de peste şase luni, dar psihic, fizic şi emoţional, abia acum începem să ne dăm seama de riscurile care pot să apară în expediţia asta’, a afirmat Răzvan Iancu, membru al echipajului.

Traseul va cuprinde o parte din România, traversarea Bulgariei şi Turciei, o parte din Georgia, cu traversarea Munţilor Caucaz, din care o porţiune de aproximativ 350 km de drumuri de pământ şi off-road.

Expediţia va promova şi locuri din ţările prin care echipajul va trece, iar câteva puncte de interes vor fi: Fabrica Ford Romania SA şi Plusauto (Craiova), Casa Poporului — Palatul Parlamentului Bucureşti; Varna, Bulgaria; Istanbul, strâmtoarea şi podul Bosforului; Fabrica Ford Otosan de la Kocaeli; Sarpi, la graniţa turco-georgiană; Batumi, capitala Republicii Autonome Ajaria, Georgia: Mestia — Kutaisi — traversarea Munţilor Caucazul de Nord, zona de Off-Road.

Echipajul este compus din: Mircea Liviu Nistor — coordonator expediţie, Adrian Mărăşescu — planificare, promovare; Constantin Furnica — inginer, pregătire maşini; Cristian Ionescu — specialist mediu, translator limba rusă; Răzvan Iancu — Ford Ranger specialist; Marius Mihai — inginer, coordonator tehnic; Claudiu Martin — inginer, coordonator tehnic şi Radu Guramulta — jurnalist de specialitate la 4x4Whells. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata