Un val uriaş a acoperit un vas de croazieră în Marea Mediterană

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi încă 6 au fost rănite la bordul navei de croazieră „Louis Majesty” în Marea Mediterană după ce vasul a fost acoperit de un val uriaş.

Persoanele decedate sunt un cetăţean german şi unul italian.Valul a spart geamurile celei de-a cincea punţi a navei. Incidentul a avut loc în Golful Leilor, după ce nava părăsise portul Marsilia şi se îndrepta spre Barcelona. Nava „Louis Majesty”, aparţinând companiei cipriote Louis Cruises, naviga sub pavilion panamez. La bordul său se aflau 1.350 de pasageri şi 580 membri ai echipajului.

La 27 februarie, ţările vest-europene au fost afectate de furtuna Xynthia, în care viteza vântului era de circa 60 m/s. Ulterior, aceasta a fost recunoscută ca fiind furtuna cea mai severă în ultimii 11 ani, peste 50 de persoane pierzându-şi viaţa. Franţa a suferit pagubele cele mai mari.În opinia specialiştilor, acest lucru se explică prin faptul că litoralul francez este apărat spre mare de diguri datând din vremea lui Napoleon, multe dintre ele nefiind reparate vreodată de atunci.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata