Unde calatorim in mai?

Luna mai vine de obicei cu un weekend prelungit dar si cu posibilitatea de a calatori la cele mai mici preturi. Luna mai inseamna soare mai mult, ploaie mai putina si zile mai lungi, terase si seri animate.

Pentru amatorii de bere si muzica clasica – Praga, Cehia. Praga este frumoasa de-a lungl intregului an, nu doar in luna mai. Insa, in luna mai este frumoasa datorita gradinilor care se umplu cu flori. In plus, Praga Spring Festival se organizeaza in luna mai si ofera timp de trei saptamani muzica clasica. Daca muzica clasica nu este punctul tau forte, exista o alternativa, Festivalul de bere care se deruleaza intre 11-27 mai. In timpul acestui festival, participantii au posibilitatea de a degusta numai putin de 70 de marci de bere si sa asiste la numeroase concerte.

Pentru amatorii de arta – Brighton, Regatul Unit. Brighton este orasul ideal de vizitat in timpul unui weekend. In luna mai, acest orasel de coasta se transforma literalmente odata cu organizarea Brighton festival, unul din cele mai populare evenimente din Regatul Unit, eveniment in care arta se amesteca cu literatura.

Pentru cei in cautare de soare – Maroc. Inainte de debutul caldurii toride care se abate auspra tarii an de an, mai este luna ideala pentru explorarea Marocului. Coasta mediterana le ofera turistilor celor mai bune conditii pentru petrecerea unui sejur memorabil in timp ce orase precum Essaouira sau Marrakech profita inca de noptile racoroase in ciuda zilelor calde de primavara.

Pentru amatorii de provocari sportive – Nepal. Pentru amatorii de trekking, Nepal este destinatia ideala. Luna mai este perfecta, inainte de aparitia ploilor specifice lunii iunie. Nepal il sarbatoreste in luna mai pe Buddha si fiecare regiune in parte, fiecare comunitate il sarbatoreste in felul sau unic si propriu. Experienta culturala promite a fi una unica. Orasul Pokhara este ideal pentru trekking cu lacul sau.

Pentru amatorii de destinatii idepartate – Norvegia. In luna mai se deruleaza la Bergen Festpilenne, un festival de arta care aliaza muzica, literatura. Pe data de 17 mai se sarbatoreste Ziua Constitutiei in Norvegia, asemeni zilei de 1 Decembrie la noi in tara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata