Uniunea Europeană vrea să ceară obligatoriu și a treia doză de vaccin, numită „booster”

48

Din punct de vedere al vaccinărilor în UE, s-ar putea să avem o serie de schimbări majore privind certificatul verde, asta după ce se dorește ca doza booster să fie obligatorie pentru călătoriile în afara țării.

Se anunță schimbări serioase în privința certificatului verde. Regulile s-ar putea înăspri în viitorul apropiat pentru cei care vor să călătorească în afara țării în următoarea perioadă. Recent, s-a aflat că Uniunea Europeană vrea să ceară obligatoriu și a treia doză de vaccin, numită „booster”, pentru cei care vor să iasă din țară fără restricții.

Modificări majore privind certificatul verde

Sărbătorile de iarnă par să dea bătăi de cap la nivel european, mai ales că valul 5 își face deja simțită prezența. Mai mult, în unele state membre UE, hotelurile cer deja doza booster pentru a permite cazarea, iar în altele este aproape imposibil accesul fără certificatul verde, cum este și în România. Mai mult, există și țări care solicită atât certificatul verde, cât și un test negativ.

Creșterea îmbolnăvirilor în Europa ar putea schimba reglementările de călătorie. Comisia Europeană lucrează la o actualizare a certificatului Covid. A treia doză ar putea fi obligatorie pentru prelungirea valabilității documentului. Decizia ar urma să fie anunțată în câteva zile de comisarul european pentru sănătate, scrie Ştitile Pro TV.

Care sunt țările unde există deja aceste restricții

În contextul dat, în Cehia, anumite hoteluri cer deja dovada dozei booster, altfel pot refuza cazarea.  Mai mult, în Franța nu se poate intra fără certificat verde. În Belgia, unii pasageri ar putea fi contactați înainte de călătorie și li s-ar putea solicita un test Covid, chiar dacă au deja certificatul verde. Austria și Italia cer certificatul verde sau testul.

În Germania, cine nu are certificatul verde și se testează va sta în carantină. Este posibil ca în viitorul apropiat ca românii să aibă nevoie de teste pentru că unele țări, cum ar fi Bulgaria, Rusia, ori statele arabe fie nu recunosc certificatul verde, fie vor testare plus certificat verde.

OMS cere vaccinare obligatorie

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au transmis recent un nou mesaj prin care le cere oamenilor vaccinarea împotriva noului coronavirus. Mai mult, aceștia spun că în curând ar trebui să fie impusă imunizarea obligatorie împotriva Covid-19, mai ales în prag de val 5.

Aşadar, ”Este o discuție sănătoasă. Există lecții de istorie aici, în care astfel de decizii au venit în detrimentul încrederii, al incluziunii sociale. Deci este un subiect foarte delicat, dar credem că este timpul să avem această discuție, dintr-o perspectivă individuală și din cea a populației”, a declarat Robb Butler, reprezentant al OMS Europa.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News