Vacanţele în Europa se ieftinesc cu până la 50%, din luna septembrie

Vacanțele și city breakurile în principalele orașe din Europa au, începând cu luna septembrie, prețuri cu până la 50% mai mici față de cele din perioada verii, un city break care include trei nopți de cazare și transport cu avionul putând fi achiziționat chiar și cu mai puțin de 150 de euro, potrivit celui mai mare portal de turism online din România, Vola.ro.

Scăderea se datorează atât ofertelor de early booking în cazul majorității destinațiilor, cât și actualizării prețurilor, după 1 septembrie, când se consideră că începe extrasezonul pentru vacanțe.

„Cele mai multe persoane își iau concediu vara, de aceea, odată cu începutul toamnei, hotelierii scad prețurile pentru a reimpulsiona cererea. Același lucru, dar într-o proporție mai mică, este valabil și pentru prețurile companiilor aeriene. Acești doi factori combinați fac ca scăderea pentru un pachet de genul city break sau vacanță să poate ajunge la câteva zeci de procente față de prețurile din plin sezon”, a declarat directorul de marketing al portalului, Manuela Melinescu.

Turiștii pot opta pentru un city break la Milano, în luna octombrie, la prețuri de la 128 de euro, în situația în care, la începutul verii, prețurile pentru aceeași destinație porneau de la 230 de euro. Tot în Italia, un city break la Roma costă doar 150 de euro, în loc de 245 euro, în luna iulie.

O altă destinație căutată — Londra — este acum cu aproximativ 30% mai ieftină, un city break care include bilet de avion, trei nopți de cazare cu mic dejun și asigurare medicală costând de la 195 de euro.

Nici turiștii care preferă sejururile mai lungi nu vor fi dezamăgiți de ofertele din această toamnă. Astfel, o vacanță la început de noiembrie în Benalmadena, pe Costa del Sol, costă 181 de euro, în preț fiind incluse biletul de avion, cazare șapte nopți într-un apartament și asigurare medicală. Aceeași destinație, în luna iulie, era aproximativ 350 de euro, deci cu 50% mai scumpă.

Vola.ro este cea mai mare agenție de turism online din România, având, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât ca cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți.

Portalul deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: bilete de avion de linie și low-cost, rezervări hoteluri, city break-uri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata