Vacanţele tip city break în Europa s-au ieftinit cu 15 – 20%, de la 1 mai

Vacanţele de tip city break în Europa au intrat, începând cu luna mai, în ceea ce se poate numi „extrasezon”, care va dura până la sfârşitul lunii august, interval în care tarifele serviciilor de cazare vor scădea cu până la 15 – 20%, conform unui studiu realizat de o agenţie de turism online, remisă vineri.

Micşorarea preţurilor este generată în special de scăderea cererii, interesul turiştilor mutându-se către pachete tip charter, în destinaţii cu mare şi plajă, unde se pot bucura de relaxare, valuri şi vizite opţionale. Majoritatea turiştilor care cumpără vacanţe online au ales deja, pentru vara aceasta, pachete în locaţii însorite, precum insulele greceşti — Chania, Creta, Lefkada sau Santorini, dar şi Mallorca sau Tenerife (Spania), Cipru, Croaţia sau Portugalia.

„Este un efect normal al pieţei. Vara este perioada concediilor prelungite în destinaţii calde, majoritatea cu mare, plaje şi atracţii la îndemână, şi mai puţin a sejururilor active, în destinaţii urbane”, explică Remus Vişan, directorul general al Paravion, agenţia de turism online care a realizat studiul.

Marile oraşe europene tind să fie lăsate pe plan secund de turişti pe timpul verii, care preferă să le viziteze primăvara sau toamna, când nici căldura nu este sufocantă în marile aglomeraţii urbane. Potrivit datelor analizate de Paravion, tarifele cele mai ridicate pentru sejururi în capitalele europene se înregistrează în lunile considerate high season pentru acest tip de vacanţe, respectiv, aprilie mai, septembrie, octombrie.

Cele mai mari scăderi ale tarifelor pentru pachetele de tip city break începând cu 1 mai ajung la 20% în oraşe din Italia, Cehia sau Olanda. Astfel, dacă în martie un sejur de 2 zile în Roma, cu cazare la hotel de trei stele, mic dejun şi bilete de avion incluse, costa, în medie, 315 euro de persoană, în iunie, acelaşi pachet poate fi achiziţionat cu 275 de euro.

De asemenea, costul unui city break de 2 nopţi în Amsterdam, cu cazare tot la hotel de 3 stele, cu mic dejun şi zbor dus-întors inclus, se ridică la peste 450 euro în plin sezon, dar scade la circa 410 euro/persoană în iunie. Cei care vor să vadă Praga pe timp de vară o pot face într-un buget mediu de 240 euro/persoană, faţă de 300 de euro/persoană, costul unui pachet cu 2 nopţi de cazare la trei stele şi biletele de avion în luna martie.

În ciuda atentatelor care au lovit Europa în ultimele şase luni, cererea pentru city break-uri nu a scăzut deloc, ba dimpotrivă. Vânzările Paravion pentru acest tip de pachete au crescut cu circa 40% faţă de perioada similară a lui 2015.

Paravion va intra, în acest an, pe pieţele din Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu şi sud-estul Asiei, extindere care va genera, în 2017, circa 25% din cifra de afaceri consolidată pe grup. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata