Venetia, orasul de pe ape

Cladiri magnifice, o arhitectura incredibila, gondole care plutesc pe apa…Venetia dispune de toate ingredientele necesare petrecerii unui sejur romantic. Venetia este considerata orasul iubirii, orasul podurilor, orasul gondolelor…se pare ca romantismul si frumusetea s-au reunit intr-un singur oras pentru a crea o imagine fascinanta. Cladirile fascinante construite intr-un stil arhitectural deosebit capteaza atentia. Oricine ar trebui sa viziteze un astfel de oras fascinant macar o data in viata.

Venetia fara Marele Canal nu exista. Calea navigabila principala care masoara patru kilometri lungime si traverseaza orasul in forma de S le permite turistilor sa vada principalele atractii ale orasului pe apa. Venetia este de neconceput fara celebrul pod Rialto. Construit intr-un stil arhitectural impresionant, podul Rialto constituie una din atractiile principale ale orasului deoarece este mereu plin de turisti care isi fac poze.

Piata San Marco este la fel de celebra si cautata ca Podul Rialto. Vei fi intampinat de o multime de porumbei, simbolurile acestei piete, la fel cum gondolele sunt simbolurile Venetiei. Palatul Doges se afla in partea dreapta a pietei. Palatul a fost centrul guvernului si administratiei din Venetia. Mai tarziu a devenit una din resedintele lui Napoleon. Cu un bilet poti descoperi pasajele secrete ale palatului Doges, pe vremuri inchisoare de stat. Poti imprumuta acelasi drum ca si detintuii pe vremuri pe Podul Suspinelor. Numele acestui pod este incarcat de istorie deoarece criminalii erau condusi pe acest pod direct in Palatul Doges, in inchisoare, lasand un suspin lung in timp ce traversau podul deoarece priveau Venetia in libertate pentru ultima data.

Plajele din Venetia. Daca iti doresti sa petreci o zi la plaja in urmatoarea vacanta la Venetia atunci te sfatuim sa iei un vaporetto pentru a ajunge pe una din plajele din Adriatica. Lido di Venezia este una din cele mai cunoscute in acest sens. Ideala pentru a te relaxa dupa o zi obositoare de vizite.

O magie speciala pare sa puna stapanire pe Venetia odata cu lasarea serii. Totul devine mai romantic in orasul canalelor odata cu disparitia agitatiei. Fa o plimbare romantica de-a lungul canalelor iluminate. Noaptea, Venetia pare un oras complet diferit.

Sursa foto: vacantierul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata