Vicepremierul Simeon Djankov: Poliţia bulgara a făcut progrese în arestarea hoţilor de maşini ale turiştilor străini

Autorităţile bulgare continuă să lupte împotriva crimei organizate şi a grupurilor mafiote din Bulgaria şi au limitat mult fenomenul furturilor de autoturisme ale turiştilor străini care vin pe litoralul bulgăresc, a declarat, miercuri, 26 mai, vicepremierul şi ministrul de Finanţe al Bulgariei, Simeon Djankov.

‘În ultimele şase luni nu a mai fost înregistrată nici o răpire pusă la cale de grupuri mafiote. Poliţia înregistrează succese în Bulgaria în lupta împotriva crimei organizate, a scăzut numărul răpirilor de persoane şi hoţii de autoturisme au fost puternic anihilaţi de poliţie. Chiar azi când discutăm am fost informat că 10 hoţi de autoturisme au fost reţinuţi de autorităţi şi acţiunile de acest gen vor continua’, a spus Djankov.

Acesta consideră că industria bulgară a turismului este afectată în mică măsură de acţiunile crimei organizate şi a calificat sezonul turistic de iarnă drept un succes.

‘Sezonul turistic de iarnă a fost unul foarte bun, am înregistrat o creştere de 8 la sută, faţă de sezonul trecut, şi ne aşteptăm ca şi cel de vară să fie un succes, deoarece criza din Grecia a făcut ca mulţi turişti să se reorienteze către ţările vecine, inclusiv către Bulgaria, dar consider ca este nevoie şi la noi de o îmbunătăţire a infrastructurii’, a spus Djankov.

Cele mai recente cazuri de furturi de autoturisme ale românilor în Bulgaria au avut loc în minivacanţa de 1 Mai.

Şapte români, între care primarul din Clejani şi viceprimarul din Sângureni, judeţul Giurgiu, au rămas fără autoturismele personale, care le-au fost furate pe Litoralul bulgăresc.

Potrivit unor surse judiciare, maşinile furate erau de lux: BMW şi Audi. Primarul din Clejani a rămas fără un BMW X5, iar viceprimarul din Sângureni a pierdut un Audi A6. Potrivit aceloraşi surse, cetăţenii români cărora le-au fost furate maşinile pe litoralul bulgăresc au găsit o slabă audienţă la autorităţile bulgare în declararea furtului.

Presa din Bulgaria susţine că românii îşi fură maşinile între ei, iar patronii de hoteluri de pe litoralul bulgar afirmă că este vorba despre o campanie împotriva turismului din Bulgaria.

Simeon Djankov a participat, miercuri, la Bucureşti, la Forumul Financiar 2010

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata