Vizita prinţului Charles în Delta Dunării, un semnal aşteptat de operatorii turistici

Turoperatorii tulceni speră că vizita prinţului Charles de Wales în Delta Dunării va fi un semnal pozitiv pentru turiştii care ezită să viziteze Rezervaţia din cauza situaţiei instabile din zona Mării Negre.

‘Vizita prinţului Charles va fi cu siguranţă un semnal extrem de benefic pentru turismul în Delta Dunării, mai ales în contextul acesta. Orice persoană evită să meargă în vacanţe în zone instabile politic sau social’, a declarat  directorul societăţii Europolis SA, Victor Iancu.

Acesta a mai spus că, pe lângă schimburile de turişti anulate deja pentru lunile aprilie şi mai, există semnale că navele de croazieră care vor ajunge în Deltă vor avea turişti cu până la o treime mai puţini decât în mod normal.

Potrivit lui Iancu, până în prezent, în Portul Tulcea, au acostat patru nave de croazieră fluvială, prima dintre acestea ajungând pe data de 31 martie.

‘Ca fapt divers vă pot spune că joi seara, pentru un grup de 50 de turişti din Germania şi Austria, care au ajuns în Tulcea cu o navă de croazieră fluvială, a fost închiriată sala Teatrului ‘Jean Bart’ pentru un spectacol de muzică clasică susţinut chiar de turişti’, a menţionat directorul Victor Iancu.

Luna trecută, directorul societăţii Europolis SA a anunţat că patru schimburi de pasageri, respectiv 1.000 de turişti, şi-au anulat sosirile în Delta Dunării din cauza conflictului din Ucraina.

Anul trecut, Consiliul Judeţean Tulcea şi Ministerul Mediului l-au invitat pe prinţul Charles al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Delta Dunării, după ce un jurnalist al postului Travel Channel care a filmat în anul 2012 cea de-a doua serie a filmului documentar ‘Wild Carpathia — From the Mountains to the Sea’ şi-a propus să-l aducă pe prinţ în Rezervaţie.

Cu o suprafaţă de 580.000 de hectare, respectiv 2,5 % din suprafaţa României, Delta Dunării ocupă locul 22 între deltele lumii şi locul trei în Europa, după Volga şi Kuban. Este una dintre cele mai mari zone umede din lume  ca habitat al păsărilor de apă, dar şi cea mai întinsă zonă compactă de stufărişuri.

Cu cele 30 de tipuri de ecosisteme şi cele aproape 7.400 de specii de floră şi faună identificate până în prezent, 38 din acestea fiind noi pentru ştiinţă, Delta Dunării constituie, potrivit autorităţilor, o bancă de gene naturală de o valoare inestimabilă pentru patrimoniul natural universal, fiind a treia zonă din lume în ceea ce priveşte biodiversitatea după Bariera de Corali, Australia, şi Arhipelagul Galapagos (Ecuador). Valoarea universală a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost recunoscută prin includerea în reţeaua internaţională a Rezervaţiilor Biosferei, în 1990, în cadrul Programului „Omul şi Biosfera”, lansat de UNESCO. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata