Amenajarea unui birou elegant: 4 sfaturi de urmat

Caracteristica principală a biroului de lucru trebuie să fie funcţionalitatea. Mediul în care îţi desfăşori activitatea trebuie să-ţi stimuleze creativitatea şi eficienţa, nu să te sufoce în hârtii şi obiecte inutile. Pe lângă aceasta, biroul este şi locul care te reprezintă în faţa subalternilor sau a superiorilor şi a partenerilor de afaceri. Ești sigur că ai biroul perfect dacă ții cont de sfaturile de mai jos. Așa că:

Alege materiale premium

Calitatea materialelor utilizate te ajută să treci la o clasă superioară a amenajării biroului. Spre exemplu, în loc de parchet sau mochetă, poţi alege pardoseală din marmură neagră. Acelaşi material poate fi folosit şi pentru un blat de birou realizat la comandă, cu inserţii din lemn masiv pentru zona de scris. În funcţie de stilul în care alegi să decorezi, poţi pune corpuri de mobilier, textile şi obiecte decorative confecţionate din materiale de cea mai bună calitate. Investiţia în amenajarea locului în care îţi desfăşori activitatea este un alt fel de carte de vizită cu care te prezinţi în faţa lumii.

Investeşte în tehnologie

Munca de birou nu presupune doar amenajări interioare şi decoraţiuni. Pentru a rămâne competitiv, trebuie să ai cele mai bune instrumente la îndemână. Din fericire, noile multimedia ţin cont de specificul locului în care vor fi instalate. Să nu rămâi surprins dacă în locul vechii tale unităţi conectată printr-o mulţime de fire la sursa electrică, tastatură şi mouse vei găsi pe birou un monitor desktop all-in-one incredibil de subţire, care îţi eliberează întregul birou şi se conectează cu uşurinţă la smartphone, tabletă sau laptop cu acelaşi sistem de operare. Dacă plănuieşti să te eliberezi de aglomeraţie, acesta poate fi un bun început. Principiul este valabil şi în ceea ce priveşte imprimanta, scannerul şi xeroxul, toate integrate în aparate multifuncţionale moderne ce sporesc eficienţa activităţii.

Delectează-ţi privirea cu articole de artă

Pentru sănătatea ta este important să faci pauze frecvente de privit la ecran. Dacă închizi monitorul în acest moment, pe ce ţi se poate odihni privirea? În funcţie de configuraţia camerei, alege un perete pe care să aşezi un obiect care să devină protagonist şi să atragă toate privirile. Poate fi reproducerea unei opere de artă celebre care te-a impresionat. Sau chiar o piesă veritabilă pe care ţi-o permiţi. La fel de bine poate fi o plantă sau un acvariu. Dacă eşti pasionat de fotografie, pune câteva portrete pe care le-ai făcut oamenilor dragi şi încarcă-ţi bateriile doar privindu-i.

Atenţie pe ce te aşezi

Dacă petreci ore bune pe zi la birou, de scaunul pe care te aşezi depinde calitatea stării tale de sănătate. Postura greșită este una dintre principalele cauze ale suferinţelor provocate de coloana vertebrală. Starea se agravează atunci când te muţi de pe scaunul de maşină pe cel de la birou şi nu faci mişcare. Alege, aşadar, scaune ergonomice, care nu îţi pun în pericol sănătatea şi îţi corectează postura la birou. Eleganţa o poţi obţine din calitatea materialelor din care este confecţionat scaunul. În plus, specialiştii recomandă să te ridici de pe scaun măcar o dată la fiecare 30 de minute. Dacă ritmul în care lucrezi nu îţi permite acest lux, încearcă să faci anumite activităţi în poziţie verticală. Poţi, spre exemplu, să te ridici de la birou în timpul convorbirilor telefonice. Sau atunci când discuţi cu un colaborator. Corpul tău se eliberează astfel pentru câteva minute de presiunea resimţită de coloana vertebrală.

Fie că lucrezi de acasă sau de la serviciu, un birou amenajat elegant îţi asigură starea de bine necesară activităţilor cotidiene. Investeşte în calitatea materialelor şi instrumentelor pentru a-ţi îmbunătăţi confortul personal şi imaginea în mediul în care activezi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata