Camere de supraveghere – o evolutie tehnologica permanenta

Monitorizarea video exista pretutindeni, de la supravegherea locuintei pana la controlul celor mai mari companii. Cu toate ca migrarea de la sistemele traditionale analogice spre cele IP a inceput in urma cu mai multi ani, multe firme inca ezita sa faca acest pas.

Problema principala o constituie costurile mai ridicate, dar si necesitatea de a intelege tehnic ce reprezinta si prin ce se diferentiaza cele doua sisteme de supraveghere. Exista numeroase motive bine argumentate care vizeaza sporirea increderii in noile sisteme HD, astfel incat aceste camere de supraveghere, care se dovedesc a fi si ieftine, sa fie folosite de cat mai multi utilizatori. In primul rand camerele de supraveghere si DVR-urile analogice au ajuns la un capat tehnologic.

In prezent s-au dezvoltat mai multe tehnologii care au ca scop cresterea calitatii produselor si a fiabilitatii lor si in acelasi timp o scadere a preturilor. Camerele de supraveghere ieftine sunt disponibile pe piata sub diverse variante, IP sau HD, de interior, de exterior, cu specificatii si performante tehnice tot mai avansate. Pentru o mai usoara tranzitie de la traditional la HD, producatorii au lansat pe piata variantele hibride, care permit conectarea camerelor de supraveghere multistandard, folosind aceeasi infrastructura.

Indiferent ca detineti camere IP si camere AHD sau turbo HD, veti gasi o varianta de DVR care sa inglobeze aceste tehnologii, fara a fi necesar sa schimbati intregul sistem. Rezolutia camerelor a evoluat in ultimii ani, vorbim acum despre camere cu rezolutii full HD, echipate cu senzori de top, care transmit imaginii foarte clare atat ziua, cat mai ales noaptea. Pe piata sunt comercializate echipamente pentru orice buget, indiferent ca aveti in plan sa va montati o camera acasa, pentru casa de vacanta, sa va supravegheati animalul de companie, un magazin sau pentru o intreaga companie.

In functie de tehnologia dorita optati pentru camere HD, camere IP sau camere IP wireless. De retinut ca pentru stocarea imaginilor, fiecare tip functioneaza in mod diferit. Pentru camere de supraveghere ieftine HD, cele conectate prin cablu coaxial este necesar un DVR sau XVR, ele avand doar functie de redare a imaginii, nu si de inregistrare. Nu acelasi lucru se intampla si in cazul camerelor IP si/sau wireless. Acestea au propriul IP si pot stoca imaginile local, pe un calculator, pe un NVR sau pe NAS. Trebuie retinut ca un pret mic nu inseamna o calitate slaba. In ultima perioada tehnologia a evoluat mult prea rapid, furnizorii cauta solutii cat mai eficiente si mai putin costisitoare pentru a oferi consumatorilor produse tot mai performante, astfel ca ne aflam in situatia ca in cateva luni preturile anumitor produse sa scada dramatic, ca urmare a punerii pe piata a unor solutii tot mai bune, la preturi si mai accesibile.

Pentru monitorizarea video multe camere de supraveghere ieftine isi dovedesc fiabilitatea mult peste durata medie de utilizare a produsului. Gasiti o mare varietate de produse pe magazinul online 1CCTV, cu preturi extrem de competitive, potrivite pentru orice tip de proiect.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata