Ce trebuie să știți înainte de a folosi un tractoraș de tuns iarba pentru prima dată

32

Nu este greu de înțeles atracția unui tractoraș de tuns iarba, mai ales dacă aveți un gazon de dimensiuni medii sau mari. Necesită mai puțină energie decât o mașină de tuns iarba de bază cu împingere, în general vă permite să faceți treaba mai repede, iar rezultatele ajung să arate ca munca unui profesionist.

 

Dar, dacă sunteți la prima achiziție, un tractoraș de tuns iarba poate necesita o perioadă de acomodare. Din fericire, majoritatea tractorașelor sunt proiectate cu o configurare intuitivă pentru a-i ajuta pe începători să se obișnuiască cu ele. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să începeți.

Pregătiți mașina de tuns iarba pentru utilizare

La fel cum un atlet trebuie să se încordeze înainte de competiție, trebuie să vă asigurați că tractorașul de tuns iarba este pregătit pentru sarcina care vă așteaptă. Asta înseamnă să vă asigurați că există suficientă benzină în rezervor, cu excepția cazului în care aveți o mașină de tuns iarba electrică, caz în care aceasta ar trebui să fie conectată la o sursă de curent. Dacă a trecut ceva timp de când ați tuns ultima oară, luați în considerare ungerea axelor de pe platformă.

Îmbrăcați-vă pentru ocazie

Credeți sau nu, există un cod vestimentar pentru tunsul gazonului. Pantalonii lungi, o cămașă băgată în pantaloni și pantofii închiși sunt ținutele esențiale atunci când folosiți un tractoraș de tuns iarba. Renunțați la orice îmbrăcăminte largă sau bijuterii înainte de a începe să tundeți. Nu faceți alegeri vestimentare care v-ar putea expune la riscuri inutile și evitați orice lucru care ar putea fi prins în mașina de tuns iarba.

Alegeți setarea potrivită pentru peluza dvs.

Evaluați lungimea gazonului înainte de a seta puntea de la tractorașul de tuns iarba. Obiectivul dvs. este să tăiați o treime din lungime la un moment dat, ceea ce permite tunsului să returneze nutrienții înapoi în sol. Așadar, dacă iarba dvs. este înaltă, tăiați-o la o setare mai înaltă. Dacă este joasă și necesită doar o tundere, tăiați-o la o setare mai joasă. Dacă iarba este scăpată de sub control, se recomandă să o tundeți o dată la un nivel mai ridicat și apoi să o tundeți din nou câteva zile mai târziu la un nivel mai scăzut.

Protejați-vă lamele mașinii de tuns iarba

Lamele unui tractoraș de tuns iarba fac toată munca, așa că este important să aveți grijă de ele. Dacă nu aveți grijă să vă asigurați că lamele sunt menținute ascuțite, calitatea tăierii va fi redusă. Este posibil chiar să trebuiască să tundeți de mai multe ori pentru a obține calitatea pe care o căutați. Lamele mai ascuțite fac tăieri mai curate și este cea mai bună practică să le ascuțiți la fiecare patru-șase săptămâni.

 

De asemenea, veți dori să evitați să deteriorați lamele. Luați în considerare terenul înainte de a începe să tundeți. Ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să treceți peste pietre și să deteriorați lamele. Peluzele înclinate reprezintă, de asemenea, o provocare unică pentru tractorașele de tuns iarba. Asigurați-vă că urmați firul și nu tăiați transversal, deoarece acest lucru ar putea, de asemenea, să vă deterioreze lamele mașinii de tuns iarba.

Folosiți în siguranță tractorașul de tuns iarba

Operarea unui tractoraș de tuns iarba nu este foarte diferită de utilizarea unei mașini, dar există unele nuanțe pe care este important să le învețe începătorii. Până când nu sunteți familiarizat cu modul în care funcționează mașina de tuns iarba, cel mai bine este să fiți precaut. Începeți prin a opera într-o treaptă de viteză mai mică, care, în general, face cositoarea mai ușor de controlat. Tunsul într-o treaptă de viteză mai mică ajută, de asemenea, la manevrabilitatea în jurul tufișurilor, arbuștilor și copacilor.

 

Înainte de a începe cositul, opriți tractorașul de tuns iarba folosind ambreiajul și frâna. Va trebui să coborâți puntea la înălțimea la care preferați să tăiați. Aveți accelerația la aproximativ jumătate și apăsați sau trageți în sus butonul de angajare a lamei înainte de a elibera pedalele de ambreiaj și frână. După ce ați terminat de tuns, coborâți din nou accelerația la jumătatea distanței și apăsați din nou butonul pentru a opri lamele. Nu în ultimul rând, lăsați mașina de tuns iarba la ralanti timp de un minut, în timp ce suflați excesul de iarbă de pe platformă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata